Vizesiz Balkan Gezileri Parlıyor

Vizesiz Balkan Gezileri Parlıyor

05 Haziran 2017 Pazartesi 12:03
Vizesiz Balkan Gezileri Parlıyor

Yurt dışına seyahat eden Türk turistlerin, en çok tercih ettiği bölge Avrupa kıtası olurken, onu Amerika kıtası, Orta Doğu, Güney Asya ve Uzakdoğu takip ediyor. Ülkemiz seyahat alışkanlıkları incelendiğinde yurt dışına çıkış için maddi konulardan sonra en büyük engel vize olurken, bu sebeple de ilk tercih oluyor.

 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sahip olduğu vizesiz seyahat hakkında, hem yakın, hem ekonomik olması hem de görülecek turistik değerlerinin fazlalığı sebebiyle Balkan ülkeleri başı çekiyor. Aynı zamanda deniz tatili ve sportif aktiviteler de yapılan Balkanlar, bir diğer yandan gece hayatı ve eğlence özellikleriyle de öne çıkıyor.

 

Schengen vizesine tabî olan Yunanistan ve Bulgaristan dışında, için derdi tasası olan vatandaşlarımız, Sırbistan, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Karadağ gibi vizesiz Balkan ülkelerinde tatil yapmayı tercih ediyor. Kültür turları içinde önemli bir yer edinen bölgenin, yakın tarihindeki Osmanlı izleri de, yurt dışına seyahat eden kişilere ülkemizden bir parça tanışıklık sunuyor. Kotor ve Budva gibi deniz harikası noktalar da özellikle yaz tatili için bulunmaz birer nimet olurken, Belgrad başta olmak üzere bölgenin gece hayatı durakları da tatil severleri Balkan ülkelerine seyahate teşvik ediyor.

 


Pasaportsuz Seyahatde Balkanlar Henüz Yok

 

Klasik pasaport sahipleri için Türkiye’den güncel vize istemeyen ülkeler arasında en önemli yeri oluşturan Balkan ülkelerinde, fiyatların da oldukça ekonomik oluşu, tüketicileri memnun ediyor. Özellikle her geçen gün yükselen döviz kuru sebebiyle yurt dışı tatil maliyetleri artan yerli turistler, Balkan ülkelerini seçerek hem daha az para harcıyor hem de vize masrafından kurtulmuş oluyor. Ancak Gürcistan, Ukrayna, KKTC gibi ülkelerin şimdilik listede olduğu Türkiye’den arasında henüz bir Balkan ülkesi bulunmuyor.

 

Paket Balkan Turları genelde 7 - 10 günlük dilimlerde yapılırken, ucuz uçak biletinin rahatlıkla bulunabildiği Balkan ülkelerine, gezginler kendi şartlarıyla da kolaylıkla günübirlik, hafta sonu ya da uzun süreli tatillerini yapmak için seyahat edebiliyorlar. Balkanların eşsiz coğrafyasında tarihi güzellikler ve eğlence kadar, doğal güzellikler de bir başka çekici unsur olarak göze çarpıyor. Dağlar, ovalar, yemyeşil ormanlar, göller ve nehirler açısından oldukça zengin olan Balkanların en favori tatil sezonu ise yaz ve sonbahar dönemi. İlk baharda da ziyaretçi çeken bölge, kışın ise oldukça soğuk bir havaya sahip. Rota yaparken, eskiden bu bölgedeki en çok tercih edilen yerlerden Hırvatistan’ın Avrupa Birliği’ne girmesi sonrasında vizesiz Balkan ülkeleri listesinden çıktığının bilinmesinde fayda var.

Son Güncelleme: 06.06.2017 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81