Diyet Listesi Nasıl Hazırlanır?

Yanlış beslenme düzeninin giderek yaygınlaşması sonucu, diyet programları yoğun olarak gündeme gelmeye başlamıştır.

Diyet Listesi Nasıl Hazırlanır?

Yanlış beslenme düzeninin giderek yaygınlaşması sonucu, diyet programları yoğun olarak gündeme gelmeye başlamıştır.

04 Kasım 2016 Cuma 17:25
Diyet Listesi Nasıl Hazırlanır?
Yanlış beslenme düzeninin giderek yaygınlaşması sonucu, diyet programları yoğun olarak gündeme gelmeye başlamıştır. Fakat bu yoğunluk, uzman olup olmayan herkesin diyet listesi hazırlamaya girişmesiyle büyük bir sorun haline gelmiştir. Diyet listesi; kişilerin bünyelerine, yaş durumlarına ve kan gruplarına göre hazırlanmaktadır. Bu yüzden, alanında yetkin olan uzmanlardan bu konuda destek alınması gereklidir. Çünkü yanlış diyet listeleri, sağlık durumumuzu olumsuz etkilemektedir.
Yanlış Beslenme Kültürünün Sonucu: Obezite
Değişen yaşam şartları sonucu, yemek yeme kültürümüzde de değişiklikler olmuş. Çoğunlukla Avrupa düzeninin getirisi olan bu kültür, fast food diye bir alanın oluşmasına sebep olmuştur. Hızlı ve ayakta yeme anlayışının özeti olan bu durum, obeziteye yol açmıştır. Bir tür bağımlılığa dönüşen bu yeni yemek kültürü, toplum sağlığını olumsuz yönde etkilemiştir. Özellikle yeni yetişen nesilde, fazla yağ oranının getirisiyle oluşan hastalıklar yaygınlaşmaya başlamıştır. Bu durumun takibi hazırlanan diyet listeleri ile yapılsa da, obezite dolayısıyla, normal bireylerde olduğu gibi kolay diyetler uygulanamamaktadır. Çünkü obezite, yalnızca aşırı kilo durumu değildir. İştahın da fazlaca açılması sonucu, kişilerin iradelerini kullanmakta güçlük çektikleri bir durumdur.
Vücut Kitle Endeksi Hesaplama Neden Önemlidir?
Obezite tedavisi, eğer çok ilerlememiş ise egzersiz ve diyet programları aracılığıyla yapılabilir. Fakat ileri düzeyde olan obezitelerin tedavisi için cerrahi müdahale gerekmektedir. Bu düzeyler, vücut kitle endeksi hesaplama ile ölçülür. Eğer yüzde 35 altında bir oran varsa, cerrahi müdahaleye gerek kalmadan tedavi uygulamak mümkündür.
Acıbadem obezite merkezi, bu alanda uzman isimlerle çalışan bir sağlık merkezidir. Tedavi öncesi, acibadem.com.tr/obezitemerkezi sitesi ziyaret edilerek içerik hakkında bilgi sahibi olunması mümkündür. Çünkü iyi bir tedavi için ilk olarak, obezitenin ne olduğunun bilinmesi ve bu konuda en iyi uzmanlarla görüşülmesi gerekmektedir.
Son Güncelleme: 04.11.2016 17:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81