Kıbrıslı bakandan turizm açıklaması

Güney Kıbrıs Rum kesiminin Akdeniz'deki tek yanlı doğal gaz arama faaliyetlerine ilişkin değerlendirme yapan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, "Eğer bu bir haksa kuzeyin veya güneyin bir hakkı değildir.

Kıbrıslı bakandan turizm açıklaması

Güney Kıbrıs Rum kesiminin Akdeniz'deki tek yanlı doğal gaz arama faaliyetlerine ilişkin değerlendirme yapan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, "Eğer bu bir haksa kuzeyin veya güneyin bir hakkı değildir.

09 Eylül 2018 Pazar 21:14
Kıbrıslı bakandan turizm açıklaması

Bu hak Kıbrıs'ın genelini kapsayan bir hakdır. Güneyin savunduğu benim hakkımdır, dediği noktada aynı değerde Kuzey'in da hakkının olduğunu bilinmesini isterim” dedi. Alanya'ya gelen KuzeyKıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)  Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Alanya Gazeteciler Cemiyeti’ni (AGC) ziyaret etti.  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)  Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.
'ALANYA-GİRNE DENİZ OTOBÜSÜ SEFERLERİNİN BAŞLAMASININ SEBENİ SAYIN BAKANIMIZ'
Ziyarette konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)  Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ağırladıklarını söyledi.  Başkan Dim,” Sağ olsun davet ettik sayın bakanımızı bizi kırmadılar geldiler. Aslında Alanya’ya çok yabancı değiller. Alanya’da son dönemlerde en çok konuşulan konulardan birisi  olan ve yaklaşık 5 yıl aradan sonra Alanya-Girne deniz otobüsü seferlerinin başlamasının sebebi sayın bakanımız Çünkü Alanya’da böyle bir talep olduğunu ilettiğimiz de sağ olsun çok emek verdi ve bu seferler başladı” dedi.

'TURİZM KONUSUNDA ORTAK KARARLAR ALABİLİRİZ'
Bakan Fikri Ataoğlu ise KKTC ile Alanya arasındaki gemi seferlerinin tekrar başlamasının önemli olduğunu vurguladı. Alanya ile KKTC arasında oluşacak bir köprünün daha sağlam olması gerektiğini anlatan Ataoğlu, "Alanya ile gemi seferleri başladı. Alanya ile KKTC arasında turizmde karşılıklı bir gelişmenin nasıl olacağına yönelik ortaklaşa alınacak kararlar, Alanya’mızın da kış turizminde hareketlilik yakalamasına vesile olabiliriz. Biz bunu küçük adada başardık. Önümüzdeki günlerde adada yaptığımız fırsatlar ve imkanların burada da olacağına inanıyoruz. KKTC ve Anavatan Türkiye olarak kardeş olduğumuz inancı içerisinde hareket ettiğimiz süre içerisinde elimizden geleni yapacağız. Bu adımlarla ekonomimize katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Geçmişten günümüze kadar gelen bağlar var ve devam ediyor. Bu bizim görevimiz ve bu köprünün ayaklarını sağlamlaştırarak emin adımlarla ekonomimize katkı sağlamış olacağız” diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81