Kazanan yine Antalya oldu

Almanya'da ağustos ayının kazanan destinasyonları Türkiye, Mısır ve Yunanistan oldu. İspanya'nın kan kaybı ise ağustos ayında da devam etti.

Kazanan yine Antalya oldu

Almanya'da ağustos ayının kazanan destinasyonları Türkiye, Mısır ve Yunanistan oldu. İspanya'nın kan kaybı ise ağustos ayında da devam etti.

21 Eylül 2019 Cumartesi 17:26
Kazanan yine Antalya oldu

Amadeus'un verilerine göre, Almanya'da ağustos ayında paket tur satışları sadece yüzde 0,7 atarken online satışların oranındaki artış yüzde 3 oldu. Seyahat acentelerinin yaptığı satışlarda ise fiyatlar bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,1 arttı. acentelerde 928 euro olan kişi başına ortalama fiyat, onlinedakinden yüzde 23 daha yüksek oldu.
ANTALYA'DA ONLİNE SATIŞTA YÜKSELİŞ
Antalya Almanya'daki yükselişini ağustos ayında da sürdürdü. Ağustos ayında 5,8 büyüyen Antalya satışlarında, esas büyümeyi yüzde 7,7 ile daha ucuz satış yapan online acenteler sağladı. Online acentelerde Antalya fiyatlarının, klasik acentelerden yüzde 15 daha düşük (807 euro) olduğu belirtildi.
MISIR'DA YÜZDE 30 DAHA UCUZ

Almanya'da ağustos ayının bir diğer kazananı ise Mısır oldu. Bu ayda Hurghada satışları yüzde 8,7, Marsa Alam satışları ise yüzde 11,1 oranında atış gösterdi. Hurghada'da online satış fiyatlarının klasik acente fiyatlarından yüzde 30 daha düşük olduğu göüldü.
YUNANİSTAN KLASİK ACENTE SATIŞLARI İLE BÜYÜDÜ
Almanya'da ağustosta kazanan üçüncü destinasyon ise Yunanistan. Bu ayda Kos satışları yüzde 23,3, Rodos satışları ise yüzde 3,3 arttı. Yunanistan satışlarındaki artışın lokomotifi ise yüzde 2,8 artış sağlayan klasik acenteler oldu.
İSPANYA TEPE TAKLAK
Ancak İspanya Almanya'da ağustos ayında da kan kaybetti. Bu ayda Palma satışları yüzde 3,3 düşerken, Furteventur satışları yüzde 11,4, Las Palmas satışları yüzde 17,1 ve Tenerife satışları yüzde 17,1 oranında düştü. İspanya'daki düşüşün nedeni, fiyatları online acentelerden yüzde 29 daha yüksek olan klasik acente satışlarındaki yüzde 6,7'lik düşüşten kaynaklandı. Klasik seyahat acentelerinde Tenerife için kişi başı ortalama fiyatın 1.214 euro olduğu açıklandı. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'nın (EPGİS), benzine 35, motorine ise 12 kuruş zam yapıldığını duyurdu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81