Avrupalı turist neden gelmiyor?

Türk-Alman Turizm Forumu ve 6. Resort Turizm Kongresi etkinliklerindeki konuşmaların satır aralarında Avrupalı turistin -güvenlik endişesinin dışında- neden Türkiye'ye gelmek istemediğine dair önemli mesajlar verildi.

Avrupalı turist neden gelmiyor?

Türk-Alman Turizm Forumu ve 6. Resort Turizm Kongresi etkinliklerindeki konuşmaların satır aralarında Avrupalı turistin -güvenlik endişesinin dışında- neden Türkiye'ye gelmek istemediğine dair önemli mesajlar verildi.

28 Kasım 2016 Pazartesi 00:07
Avrupalı turist  neden gelmiyor?
24-25 Kasım 2016 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen Türk-Alman Turizm Forumu ve 6. Resort Turizm Kongresi'nde sektördeki dibe vuruşun sebepleri, krizden çıkış için çözüm önerileri ve 2017 beklentilerine ilişkin çok önemli mesajlar verildi. Her iki etkinlikte de Avrupalı turistin neden Türkiye'ye gelmek istemediği ve bu çerçevede 2017 yılı için turizm sektöründeki en önemli sorunun ne olacağına dair net mesajlar geldi. İlk kritik mesaj Türk-Alman Forumu'nda konuşan Alman Seyahat Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig'den geldi.
TURİZMDE YENİ BİR FENOMEN...
Alman turistin güvenlik endişesini bir kez daha yineleyen Fiebig, bir başka caydırıcı unsuru ise şöyle açıkladı: "İnsanlar fikir özgürlüğü ve demokrasi görüşlerini yansıtan benzer ülkelere gitmek istiyor. Bu bizim için yeni bir fenomen. Alman müşterinin buna önem verdiğini gördük. Bu konuyu ciddiye almamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.
SORUN TEMELDE SİYASİDİR...
DRV Başkanı Fiebig'i destekler bir mesaj da Kültür ve Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel'den geldi. "Pazarlarda Durum" konulu oturumun moderatörlüğünü yapan Yücel, yaptığı giriş konuşmasında Türk turizminde şu anda yaşanan sıkıntıların tamamen siyaset kaynaklı olduğu söyledi. Türkiye'nin içeride ve dışarıda izlediği politikaları değiştirmeye dair bir irade göstermemesi durumunda, yaşadığı imaj kaybından kurtulamayacağına dikkat çeken Yücel, "Barış ve insan haklarına saygı: Yapılması gereken şeyler bunlardır" diye konuştu.
DEMOKRASİ, İNSAN HAKLARI VE ÖZGÜRLÜKLER...
Bastıyalı Turizm CEO'su Mehmet Bastıyalı da demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerle turizm arasındaki ilişkiye dikkat çekerek, "Barış, huzur ve uyum içinde yaşamanın bir tezahürü olan İskandinav ülkeleri bu konuda öncüdür. Fransa'da turizmin gelişmesi de tesadüfi değildir. Demokrasi, barış ve huzur bu ülkelerde karşımıza çıkan ilk değerlerdir ve bu değerler onların turizm hareketlerinde belirleyici" dedi.
İSPANYA ÖRNEĞİNİ VERDİ...
Bastıyalı, İspanya'ya dönük turizm hareketinin de bu ülkede yaşanan faşizm döneminden sonra başladığının altını çizerek, "Şu anda İskandinav ülkelerinden Türkiye'ye dönük talep üçte bir oranına düştü. Oradaki turizmciler ise bu konuda kesinlikle Türk turizmcileri suçlamıyor. İskandinavya'da herkes, 'Türkiye güvenli ülke değil' diyor ama daha önemlisi, ülkedeki siyasi atmosfere dikkat çekiyorlar" şeklinde konuştu.
TURİZMDEKİ EN BÜYÜK SORUN...
Turizmdeki sorunların kaynağının siyasi olduğu görüşünü destekler bir diğer unsur da 6. Uluslararası Resort Turizm Kongresi'nde yapılan interaktif ankete turizmcilerin verdiği cevaplar oldu. Turizmciler, "Turizm sektöründe 2017 için gördüğünüz en önemli sorun nedir" sorusunda yüzde 74.7 gibi çok yüksek bir oranla "Dış politikanın yarattığı siyasi gerilim" cevabını içeren şıkkı işaretledi. Oylamada ikici olarak ise yüzde yüzde 18.5 oran ile "İç politikaların yarattığı siyasi gerilim" şıkkı işaretlendi.
Son Güncelleme: 28.11.2016 00:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81