‘Alanya İskandinav turist bölgesi oldu'

“Kemer Rus, Side Almanların, Alanya İskandinav, Ege İngiliz turistlerin bölgesi oldu” diyen Meeting Point Türkiye CEO'su Kamil Özil, Her bölgede her ülkeden turist olması gerektiğini söyledi.

‘Alanya İskandinav turist bölgesi oldu'

“Kemer Rus, Side Almanların, Alanya İskandinav, Ege İngiliz turistlerin bölgesi oldu” diyen Meeting Point Türkiye CEO'su Kamil Özil, Her bölgede her ülkeden turist olması gerektiğini söyledi.

22 Ocak 2018 Pazartesi 20:47
‘Alanya İskandinav  turist bölgesi oldu'

Antalya Kent Konseyi Turizm Grubu tarafından düzenlenen 'Turizmci Buluşmaları'nın konuğu, Meeting Point Türkiye CEO'su Kamil Özil, başta Almanya olmaktüzere her pazar ile ilgili değerlendirmenin doğru yapılması gerektiğini söyledi.
Kent Konseyi Turizm Grubu Başkanı Recep Yavuz'un moderatörlüğünde düzenlenen toplantıda konuşan Özil, Almanya'nın, dünya turizmi ile Türkiye'deki yeri ve önemi hakkında sunum yaptı.

 Almanya pazarının, dünya turizminde çok önemli potansiyeli olduğunu belirten Özil, Rus tatilcilerin Türkiye'ye gelmesiyle farklı blok oluştuğunu ve farklı standart geliştiğine işaret ederek ,  "Örneğin Kemer. Rus bölgesi; Side ise Alınanların bölgesi haline geldi. Lara ve Belek ise karışık durumda. Alanya, ;skandinav ülkelerinin; Ege ise ingiliz turistlerin tercihi halini geldi" diye konuştu.
 Almanya'nın kapasitesi ve dinamiğiyle Türk turizmi için her zaman önemli olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
"Almanya, bu önemini hiçbir zaman kaybetmedi. Bunu ne zaman anladık. 2016 yılında. Özellikle otelciler. 2016 yılında bu bloklaşmaların ve yığılmaların doğru bir strateji olmadığını anladı. Ruslar çok yoğun ve baskın bir şekilde gelirken birden gelmemeye başlayınca, bu pazarla yoğun çalışan oteller boş kaldı. Avrupa ile çalışan oteller bir şekilde idare etti hatta kayıp bile yaşamadı. 2016 yılı krizlerle başa çıkına ve riskleri yayına konusunda herkese bir tecrübe kazandırdı. Acı bir tecrübe oldu bu.” 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81