Akın akın Litvanyalı gelecek

Türkiye ve Litvanya Dışişleri Bakanlarının katılımı ile gerçekleştirilen törenle ALTSO Başkanı Mehmet Şahin Alanya Fahri Konsolosu olurken, her iki ülke arasında önemli girişimlerde bulunuldu. Bunların başında ise turizm geldi. Litvanya’nın Vilnius kentinden GZP Havalimanı’na direkt seferler de gelmeye başladı. İlk seferde 189 yolcu hafta sonu Alanya GZP'ye inerken Getjet Havayolları’na ait uçak, havacılık geleneği olan su takı töreni ile karşılandı.

Akın akın Litvanyalı gelecek

Türkiye ve Litvanya Dışişleri Bakanlarının katılımı ile gerçekleştirilen törenle ALTSO Başkanı Mehmet Şahin Alanya Fahri Konsolosu olurken, her iki ülke arasında önemli girişimlerde bulunuldu. Bunların başında ise turizm geldi. Litvanya’nın Vilnius kentinden GZP Havalimanı’na direkt seferler de gelmeye başladı. İlk seferde 189 yolcu hafta sonu Alanya GZP'ye inerken Getjet Havayolları’na ait uçak, havacılık geleneği olan su takı töreni ile karşılandı.

07 Nisan 2019 Pazar 19:30
Akın akın Litvanyalı gelecek

İKİ BAKANLI TÖREN OLMUŞTU
Geçtiğimiz yılın Aralık ayı içinde Alanya'ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius ile birlikte Litvanya Alanya Fahri Konsolosluğunun açılışına katılmıştı. Fahri Konsolosluk açılışı Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Litvanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Audrius Brüzga, Litvanya’nın Alanya Fahri konsolosu ve ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'in katılımıyla gerçekleşmişti.
KONSOLOS ŞAHİN ÖNEMLİ GİRİŞİMLERDE BULUNDU
Litvanya'nın Alanya Fahri konsolosu olan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, turizm ve tarım başta olmak üzere pek çok sektörlerde girişimlerde bulundu. Her iki ülke arasınrda dostlğun pekişmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Başkan Şahin, Noel Pazarı'nda yer alan Litvanya standını ziyaret ederek Litvanyalılara destek oldu. Dönemin Alanya Litvanlar Derneği Başkanı Ruta Danılevıcıute ile sık sık görüşen Şahin, ayrıca Alanya protokolü, kamu müdürleri ve diğer konsololasları da bir araya getirdi. Alanya Litvanlar Derneği Başkanı Ruta Danılevıcıute ve Litvanyalı aileler, yine Litvanya Fahri Konsolosu Mehmet Şahin'i ziyaret ettiler. Litvan çocukları yılbaşı dolayısıyla hediyeler veren Şahin, Litvanya Tatarlar Derneği Başkanı Almira Parmaksızoğlu ve Alanya Litvanlar Derneği Başkanı Ruta Danılevıcıute'ı da kabul eti. Şahin, ayrıca Alanya’da yaşayan Litvan vatandaşlarla, Alanya protokolünün de yer aldığı piknik organizasyonu düzenledi. Tanıtım konusunda ise Litvanyalı Ünlü TV Show Yapımcısı ve Sunucusu Asta Stasaityte ile Film Yapımcısı Vladimir Razarionov ile bir araya gelen Şahin, Alanya'nın tanıtımı konusunda girişimlerde bulundu. 
İLK UÇAK GZP'YE İNDİ
Litvanya'dan gelen ilk uçağın karşılama programına Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, TAV Gazipaşa-Alanya (GZP) Havalimanı İşletme Müdürü Cengiz Aşıklı, ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ve çok sayıda turizmci katıldı. Litvanya’dan ilk kez GZP’ye inen Getjet Havayolları’na ait Airbus A320 tipi uçak, Alanya’ya 189 yolcu getirdi. Yolcular, çiçek ve çilek ikramlarıyla karşılandı. Uçuş ekibi ile de geleneksel pasta kesim töreni gerçekleştirildi ve çeşitli hediyeler verildi. Getjet ile Litvanya’nın Vilnius kentinden GZP Havalimanı’na haftada karşılıklı 5 sefer düzenlenecek. Litvanya’nın Vilnius kentinden GZP Havalimanı’na sabah 08.50’de iniş yapacak uçak, GZP’den de yeniden Vilnius’u gitmek üzere sabah 09.50’de kalkış yapacak. Yaz döneminde daha da artması beklenen seferler, ilk planlamaya göre Ekim ayına kadar sürecek.

‘ALANYA VE BÖLGEMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ’
Karşılama töreninin ardından açıklamalarda bulunan Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, “Bugün çok sevinçliyiz. Türkiye turizminin göz bebeği Alanyamız için çok faydalı bir ana tanıklık ettik. Getjet Havayolları’nı Alanya’da görmek, üstelik tam dolu şekilde seferlerini yapıyor olması mutluluk verici. Bu seferler inşallah katlanarak devam edecek. Bizler Alanya Belediyesi olarak, Gazipaşa Belediyesi ve TAV yetkilileri ile sürekli temas halinde bulunuyoruz ve bölgemizi daha da canlandıracak çalışmalar için zemin hazırlamaya çalışıyoruz. Çeşitli girişimler sonucunda uçuş ağımıza Litvanya da eklendi. Alanyamız için bölgemiz için tüm gayretlerimiz devam edecek” diye konuştu.
‘HEDEFLERİMİZİ TUTTURMAK İSTİYORUZ’
TAV GZP İşletme Müdürü Cengiz Aşıklı da, “Bugün yine güzel bir olayla bir araya geldik. Litvanya’dan ilk uçağımızı karşıladık. Geçtiğimiz yıl hedeflerimizi belirlemiş ve uzun yıllar sonra çabalarımızın karşılığını alarak 1 milyon yolcu hedefimizi tutturmuştuk. Bu rakamın şimdi daha da yukarılara çıkması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Getjet Havayolları da bunun bir parçası oldu. Şu an itibariyle GZP’ye 12 ülkeden 28 destinasyon ve 18 havayolu şirketi ile sefer düzenlenmekte. Umuyoruz ki bu sayı daha da artacaktır. Bu anlamda biz de elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.
‘SEZONUN İYİ GEÇECEĞİNİN SİNYALLERİ’
ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ise şu ifadeleri kullandı: “2016 yılında kurulan ve her geçen gün büyüyen bir havayolu olan Getjet, GZP’nin ve Alanya’nın potansiyelini çabuk fark eden bir firma olarak direkt seferler düzenlemeye başladı. GZP’nin de artan ivmesi, yolcu kapasitesini arttırması yeni firmaları çekmeye başladı. En başta bu gelişme yeni sezonun iyi gideceğinin bir habercisi. 189 yolcu geldi bugün, haftada 5 sefer var. Alanya ve bölgemiz turizmde daha iyi günler görecek.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81