'Turist sayısı 10 milyona ulaştı'

'Turist sayısı 10 milyona ulaştı'

28 Kasım 2017 Salı 19:29
'Turist sayısı 10 milyona ulaştı'
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, son günlerde dövizde yaşanan dalgalanmaların moralleri bozduğunu ifade etti. Tarım ihracatında narenciyede durumun kötü olduğunu dile getiren Çetin, "Ekim ayında Türkiye'nin domates ihracatı yüzde 46 oranında artmıştır. Türkiye rakamını veriyorum, çünkü artık bizim meyve ve sebzemizin önemli kısmı diğer iller üzerinden ihracata gitmektedir" dedi. ATSO'nun Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis toplantısına Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Varlık Fonu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ da konuşmacı olarak katıldı. Meclis toplantısının ardından 2017 yılı Antalya’nın "Fark Yaratan Kadın Girişimcileri Ödüllü Yarışması’nda dereceye giren kadınlara plaket sunumu gerçekleştirildi.
Bir süredir çalışmalarını yürüttükleri ATSO Avantaj Kart projelerinin belli bir aşamaya geldiğini belirten Çetin, "Yeni üye kartlarımıza ATSO Avantaj Kart fonksiyonu yükledik. Bu karta sahip üyelerimize birçok sektörde indirimli alışveriş imkanı sunulmaya başlanmıştır. Odamız web sayfasında karta indirim yapan firmalarımızın adını yayınlıyoruz. ATSO üyelerine indirim sunmak isteyen üyelerimizden de Kurumsal İletişim Birimimize başvurmalarını istiyoruz. Avantaj kartın bir hedefi üyelerimiz arasındaki ticareti geliştirmektir. Bu tür çalışmalar üyemiz sahip çıktığı oranda daha başarılı olacaktır. Gelecekte bu sistemin çok daha kapsamlı kullanılabileceğine inanıyorum" diye konuştu.
Turist sayısında Gazipaşa ile birlikte 10 milyona ulaştıklarını söyleyen ATSO Başkanı Davut Çetin, "Geçen yıl kayıtlı istihdamda yüzde 9 azalma vardı. Bu yıl çalışan sayısı yüzde 10, esnaf ve işveren sayısı yüzde 8 artmış durumda" dedi.
Tarım ihracatında sebzede durumun iyi olduğunu, fakat narenciye ihracatının kötü olduğunu dile getiren Çetin, "Ekim ayında Türkiye'nin domates ihracatı yüzde 46 oranında artmıştır. Türkiye rakamını veriyorum, çünkü artık bizim meyve ve sebzemizin önemli kısmı diğer iller üzerinden ihracata gitmektedir. Göstergelerin geçen yıla göre daha iyi olduğuna kuşku yoktur. Buna rağmen son günlerde birçok sektörümüzden işlerin yavaşladığına veya iyi olmadığına dair çok şikayet gelmektedir" ifadelerini kaydetti.
Gelecek yıl turizmde tahminlerin son derece olumlu olduğunu söyleyen Çetin, bazı tur operatörlerinin erken rezervasyonlarında yüzde 40’a varan artışların göründüğünü söyledi. Başkan Çetin, "İngiltere pazarında Türkiye yükseliştedir. İspanya’da fiyatların yükselmesi nedeniyle Almanya pazarında tur operatörlerinin karları Türkiye’ye bağlı hale gelmiştir" dedi.
Konuşmaların ardından 2017 Yılı Antalya’nın "Fark Yaratan Kadın Girişimcileri Ödüllü Yarışması"nda dereceye giren kadınlara plaketleri verildi. 6’ncısı yapılan yarışmada Yenilikçi İş Fikrinde, Yöresinde Fark Yaratan, Sosyal Girişimcilikte ve Dijital Dönüşümde Fark Yaratan kadınlar adlı 4 kategorlerde ödül verildi. Yenilikçi İş Fikrinde Kadın kategorisinde Begüm Kaya ve Gülseren Evcen "Sandıktan Ekonomiye" düşüncesiyle birinciliği elde etti. Yöresinde Fark Yaratan Kadın kategorisinde, Zülfiye Nur Sağlamer, “Sosyal Girişimcilikte Kadın” kategorisinde, Hülya Bostanoğlu, “Dijital Dönüşümde Kadın” kategorisinde Gökçe Sarsılmaz birinciliği elde etti.
 
Son Güncelleme: 28.11.2017 20:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81