Aytemiz Alanyaspor, Gaziantep FK ile deplasmanda berabere kaldı

Süper Lig'de bugün Gaziantep'in konuğu olan Aytemiz Alanyaspor, ilk yarısını 1-0 önde kapattığı mücadelede uzatma dakikalarında yıkıldı. Uzatma dakikalarında gelen gole engel olamayan turuncu yeşilliler, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

Aytemiz Alanyaspor, Gaziantep FK ile deplasmanda berabere kaldı

Süper Lig'de bugün Gaziantep'in konuğu olan Aytemiz Alanyaspor, ilk yarısını 1-0 önde kapattığı mücadelede uzatma dakikalarında yıkıldı. Uzatma dakikalarında gelen gole engel olamayan turuncu yeşilliler, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

26 Ekim 2019 Cumartesi 17:55
Aytemiz Alanyaspor, Gaziantep FK ile deplasmanda berabere kaldı

Süper Lig'in 9’uncu haftasında Aytemiz Alanyaspor, deplasmanda Gaziantep Futbol Kulübü’ne konuk oldu. Kalyon Stadı’nda oynanan karşılaşmada rakipler, sahadan 1-1’lik skorla ayrıldı. İlk yarısı kontrollü geçen maçta, özellikle 30’uncu dakikaya kadar iki takım da net bir pozisyona giremedi. 33’üncü dakikada sahneye Fernandes Cisse ikilisi çıkarken, muhteşem bir paslaşmayla topu ağlara gönderdi. Fernandes’in cezaalanı içerisinde savunmadan sarkarak aldığı topu, Cisse’ye verdi. Cisse altıpasın içerisinde muhteşem bir şutla topu ağlara gönderdi. Turuncu yeşilliler bu golle soyunma odasına 1-0 önde girdi. İlk yarı özellikle son 20 dakika daha etkili olan ve pozisyonlar bulan taraf Alanyaspor olurken ikinci yarı, ev sahibi Gaziantep daha fazla gol pozisyonuna giren takım oldu. Özellikle Antepli oyuncuların sık sık sert müdahalelerine mağruz kalan Alanyasporlu futbolcular, ikinci yarı ataklara çıksa da savunmaya ağırlık verdi. Gaziantep aradığı golü 90’ıncı dakikada Kana-Biyik ile bulurken, maçın son dakikaları oldukça sert geçti. Toplamda 1’i yedek kulübesine olmak üzere toplamda 6 sarı kart çıkan maçta, Gaziantep’İn yeden kulübesinden bir yönetici de kırmızı kart gördü.

LİDER GELDİ LİDER DÖNÜYOR
Alanyaspor, lider olarak geldiği Gaziantep’ten lider olarak geri dönüyor. Turuncu yeşilliler deplasmanda aldığı 1 puanın ardından ligde 18 puana çıkarken liderliğini korudu. Gaziantep Futbol Kulübü ise 12 puanla 9’uncu sırada kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

97' Gazişehir FK ve Aytemiz Alanyaspor puanları paylaştı. 1-1

94' Sarı Kart Yacine Bammou

94' Sarı Kart Oğuz Ceylan

92' Ev sahibi ekip bu sezon duran toplardan ilk golünü buldu.

91' Skora dengeyi getiren golde asisti yapan isim Twumasi oldu. 

91' GOL! Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta Twumasi topun başına geçti ve ortasını yaptı. Savunmadan ileri çıkan Jean Armel Kana-Biyik kafayı vurarak skora dengeyi getirdi.

90' Karşılaşmanın sonuna en az yedi dakika eklendi.

88' Twumasi'nin kullandığı serbest vuruşta top kaleci Marafona'nın kucağında kaldı.

86' Tzavellas'ın müdahalesi ile Djilobodji yerde kaldı ve ev sahibi ekip tehlikeli olabilecek bir noktadan serbest vuruş kazandı. Topun başında Twumasi var.

86' Konuk ekip skoru korumak için tüm hatlarıyla kapanmış durumda.

81' Gaziantep tüm hatlarıyla rakip sahada boşluk aramaya devam ediyor.

80' Konuk ekip son değişiklik hakkını da kullanıyor. Golün asistini yapan Junior Fernandes oyundan alınırken yerine tecrübeli savunmacı Steven Caulker girdi.

78' Son değişikliğin ardından Mehmet Erdem sol bek pozisyonuna geçti. Sol önde ise Morais görev yapacak.

78' Günün etkisiz isimlerinden Pawlowski oyundan alınırken yerine Mehmet Erdem Uğurlu girdi.

75' Jefferson'un pasıyla sağ taraftan ceza sahasına giren Oğuz içeri çevirmek istedi ama savunma topu kornere attı. 

74' NET FIRSAT! Bammou'nun sağ kanattan yaptığı ortada Cisse kafayı vurdu fakat top direkten oyun alanına döndü. Seken topu Fernandes tamamlamak istedi ama vuruşunda top kaleci Günay'da kaldı.

73' Alanyaspor'da bir değişiklik daha geldi. Bakasetas oyundan alındı ve yerine Yacine Bammou girdi.

70' DIŞARI GİTTİ! Gaziantep yine sağ kanattan etkili geldi. Arka direğe gelen ortada Kana-Biyik kafayı vurdu ancak yere çarpan top üstten dışarı gitti.

67' PENALTI BEKLENTİSİ! Sol kanattan gelen ortada Fernandes'in uzaklaştırmak istediği top Cisse'ye çarptı ve ev sahibi ekibin futbolcuları penaltı bekledi. Hakem oyunun durmasıyla VAR odasından gelecek kararı bekledi ve sonrasında oyunu devam ettirdi.

66' Alanyaspor'da Kaan Kanak elle oynama sebebiyle sarı kart gördü.

64' Maçta tempo son dakikalardaki sakatlıklar ve değişikliklerle bir hayli düştü.

64' Konuk ekip de ilk değişikliğini yapıyor. Kaptan Efecan oyundan çıkıyor ve yerine Musa Çağıran giriyor.

61' Ev sahibi ekip topla oynama üstünlüğünü sürdürüyor fakat Alanyaspor rakibine boş alan bırakmıyor.

60' Gaziantep'te Kenan Özer oyundan alınırken yerine Souleymane Diarra girdi.

59' Ev sahibi ekip topla oynama üstünlüğünü sürdürüyor fakat Alanyaspor rakibine boş alan bırakmıyor.

56' Alanyaspor'da sakatlık geçiren isim Welinton. 

52' Serbest vuruşta topun başına geçen Twumasi doğrudan kaleyi düşündü fakat isabet sağlayamadı.

52' Pawlowski rakibinin müdahalesi ile yerde kaldı ve ev sahibi ekip tehlikeli olabilecek bir noktadan serbest vuruş kazandı.

50' NET FIRSAT! Sağ tarafta topla buluşup son çizgiye inen Efecan ortasını yaptı. Kaleciyi aşan topa arka direkte Fernandes'ten iyi bir kafa vuruşu gelmedi.

48' Gaziantep ikinci yarıya oldukça baskılı başladı.

45' Serkan Tokat'ın işareti geldi ve maçta ikinci devre başladı. 

45' Hakem ilk 45 dakikanın son düdüğünü çalıyor. Lider Alanyaspor, Gaziantep deplasmanında ilk yarıyı 1-0 önde tamamlıyor.

45' İlk yarının sonuna en az iki dakika eklendi.

43' Gaziantep FK golün ardından daha baskılı oynuyor.

40' Morais'in oldukça uzak bir mesafeden yaptığı vuruşta kaleci Marafona topu çelmeyi başardı.

37' Alanyaspor'da Papiss Cisse sakatlık geçiriyor.

36' GOLE ÇOK YAKLAŞTI! Sağ kanattan gelişen Gaziantep atağında Kenan ortasını yaptı. Savunmanın uzaklaştıramadığı top yine Pawlowski'nin önünde kalırken bu oyuncunun vuruşunda savunmaya da çarpan topu kaleci son anda kornere gönderdi.

34' Sol taraftan gelişen Gaziantep atağında Morais ortasını yaptı. Savunmaya çarpan ve yükseklik kazanan topa Pawlowski yakın mesafeden kafayı vurdu ancak meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.

33' GOL! Gaziantep savunmasında Chibsah'ın bir anlık hatasında topu kazanan Fernandes savunma arkasına sarkan Cisse'yi gördü. Ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan tecrübeli golcü sol ayağıyla uzak köşeye düzgün bir vuruş yaptı ve takımını öne geçirdi.

33' Asist Antenor Junior Fernándes da Silva Vitoria

30' İlk yarım saatte topla en çok buluşan isim Gaziantep'ten Kana-Biyik oldu.

26' Ev sahibi ekip bu dakikalarda topla daha fazla oynamaya başladı.

25' Geride kalan dakikalar dengeli bir karşılaşmaya sahne oldu. Oyunun temposu kısa bölümler haricinde fazla yükselmezken iki takım da birer net fırsattan yararlanamadı.

22' Gaziantep'te ilk maçlarda üçlü savunmanın ortasında görev yapan Djilobodji bugün dörtlü savunmanın önünde görev yapıyor. Tecrübeli futbolcu takımının hücumlarında da sürpriz koşularla rakip ceza sahası çevresinde pozisyon arıyor. 

21' Hava topu mücadelesine Oğuz ve Fernandes tehlikeli bir şekilde çarpıştı ve yerde kaldılar. İki oyuncu da yavaş yavaş ayağa kalkıyor.

20' VAR odasından karar geldi ve ağlara giden top ofsayt sebebiyle kesin olarak iptal edildi.

19' Ceza sahasının hemen dışında topla buluşan Djilobodji sağ taraftaki Oğuz'a bir ara pası gönderdi. Oğuz'un içeri çevirdiği topu Twumasi kafayla ağlara gönderdi. Hakem pozisyonun ardından ofsayt sebebiyle golü iptal ederken VAR’dan da aynı karar çıktı ve gol iptal edildi.

15' Karşılaşmada bu dakikalarda her iki takım da kontrollü oynuyor. 

6' Alanyaspor Fernandes ile gole çok yakalaştı. Sol kanattan atağa çıkan Fernandes, orta sahadan sürerek getirdiği topu cezaalanının çaprazından sert şutla kaleye gönderdi. Top az farkla dışarı çıktı.

1’ Karşılaşma hakem Serkan Tokat’ın düdüğü ile başladı

GAZİANTEP FK 

Günay, Djilobodji, Toşca, Junior, Pawlowski, Chibsah, Oğuz, Kenan, Morais Junior, Twumasi, Kana Bıyık
AYTEMİZ ALANYASPOR 

Marafona, Kaan, Welinton, Tzavellas, Onur, Ceyhun, Siopis, Efecan, Bakasetas, Fernandes, Cisse 

Son Güncelleme: 26.10.2019 19:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81