‘Tek hedefimiz yerel seçim’

CHP’nin Kurultay süreciyle değerlendirme yapan CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Türkiye’de bir çok devrimi yapan, Türkiye’ye çok partili sistemi getiren bir partinin mensubu olarak, Türkiye’de demokrasinin tekrar tesis edilmesi gerektiğine inanıyoruz dedi.

‘Tek hedefimiz yerel seçim’

CHP’nin Kurultay süreciyle değerlendirme yapan CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Türkiye’de bir çok devrimi yapan, Türkiye’ye çok partili sistemi getiren bir partinin mensubu olarak, Türkiye’de demokrasinin tekrar tesis edilmesi gerektiğine inanıyoruz dedi.

19 Ağustos 2018 Pazar 22:12
‘Tek hedefimiz yerel seçim’

Adalet ve hukukun tekrar tesis edilmesi, daha çok kazanan ve kazandığını halkla paylaşan bir tesisin var olmasını isteyen partinin yöneticileri olarak, parti içindeki demokrasiyi de sonuna kadar uygulamakla yükümlüyüz. Biliyorsunuz bir seçim atlattık. Parti içindeki arkadaşlarımızın bir kısmı kurultay yapılsın,  bir kısmı kurultay yapılmasın talebinde bulundu. Bununla ilgili demokratik süreç devam etti. Kurultay delegelerimizden değişim isteyen arkadaşlarımız oylarını kullandı. Değişimin şuanda değil seçimden sonra olmasını ya da değişimin hiç olmamasını düşünen arkadaşlarımız da imza vermedi. Bu süreç demokratik bir ortamda tamamlandı ve yeterli imza sayısına ulaşılamadı. Muharrem İnce’de partimizin bir değerdir. Kurultay süreci şu anlık tamamlanmıştır. Yerel seçimlerden sonra yeniden bir kurultay süreci olabilir. Ancak şuanda önümüzdeki tek hedef yerel seçimlerdir” diye konuştu.

“SEÇİM SÜRECİ BAŞLADI”
Şuandaki tek gündemlerinin yerel seçimler olduğuna vurgu yapan Kumbul, aday belirleme süreci hakkında da bilgi verdi. İl Başkanı Kumbul, “Cumhuriyet Halk Parti’sinin şuanda ki tek gündemi 2019 yerel seçimlerinden başarılı çıkmaktır. Antalya, İstanbul, Ankara, Balıkesir, Uşak ve Adana gibi bizde olmayan birçok büyükşehir ve ilçe belediyesini kazanmak istiyoruz. Bizde Antalya’da şeffaf bir şekilde bütün partililerimizle tartışarak, anketlerle, kamuoyu araştırmasıyla, belirli bölgelere sandık koyarak, belirli bölgelere de sandık koymadan merkez yoklamasıyla adaylarımızı belirleyeceğiz. Artık yerel seçim süreci Cumhuriyet Halk Partisi’nde başlamıştır. Önümüzdeki süreç budur. Bundan sonra Atatürk devrimleri için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bütün örgütümüzün değişim talepleri, parti içindeki tüzükle, programla ilgili taleplerini, aday belirleme yöntemiyle ilgili bütün verileri toplayıp genel merkeze ileteceğiz. Danışma kurullarını ilçe örgütlerimiz toplamaya başladı. Danışma kurullarında da 24 Haziran seçimlerinin değerlendirmesi ve 2019 yerel seçimleri için neler yapmamız gerekir bunun tartışılmasının istedik. Bunlarla ilgili veri ve raporları ilçe başkanlıklarımız hem il başkanlığına hem de Genel Merkeze iletilecektir. Aday belirleme süreci de tamamen bu raporlar sonucunda belirlenecektir. Ben önümüzdeki süreçte hem Antalya Büyükşehir Belediyesini hem de Gazipaşa Belediyesi’ni bunun yanında birçok belediyeyi daha kazanabileceğimizi görüyorum. Diğer partilerin ne yaptığı bizleri çok ilgilendirmiyor. Yerel seçimlerde Antalya’da ve Türkiye’de başarılı olacağımızı biliyoruz. Bütün partililerimizin de buna inanmasını istiyoruz. Bütün partililerimizle birlikte bu zaferi kazanacağız” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81