Takavut, Enç'i kınadı

CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, TBMM'de kadın milletvekillerine yumruk atıp saldıran AK Parti'li milletvekili Gökçen Özdoğan Enç'i kınadı.

Takavut, Enç'i kınadı

CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, TBMM'de kadın milletvekillerine yumruk atıp saldıran AK Parti'li milletvekili Gökçen Özdoğan Enç'i kınadı.

20 Ocak 2017 Cuma 21:26
Takavut, Enç'i kınadı
Yeni anayasa oylamasının yapıldığı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) oylamaya kadın vekillerin kavgası damgasını vurdu. Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, Meclis kürsüsüne kendini kelepçeleyip sıra dışı bir eyleme imza attı. 1.5 saat kürsüde kalan Nazlıaka'nın kelepçesini AK Parti'li kadın vekiller keserek çıkardı. Bu sırada AK Parti'li ve HDP'li vekiller arasında saç saça baş başa kavga çıktı. AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç ile diğer kadın vekiller birbirlerine yumruk salladı, bedensel engelli olan CHP'li Şafak Pavey ise yere kapaklandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Ali Takavut, kadın milletvekillerine yumruk atan AK Parti'li Enç'i kınadı.

'SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ'
Takavut mesajında şu ifadeleri kullandı: "Mecliste demokratik tepkisini ortaya koyan bir bayan milletvekiline yapılan saldırıya tepki amacıyla kürsüye yaklaşan İstanbul Milletvekilimiz Şafak Pavey, AKP'li milletvekillerince tartaklanarak yere düşürülmüş ve yaralanmıştır. Daha Anayasa tasarısı onaylanmadan bu saldırıların yaşandığı, milletvekillerimizin bile can güvenliğinin bulunmadığı bir dönemde sıradan vatandaşların nasıl bir baskı ve şiddetle  karşılaşacağı  çok net görülmektedir. Demokratik hiçbir tepkiye tahammülü olmayan AKP anlayışı mecliste de gerçek yüzünü göstermiştir. Baskı ve şiddetle muhalifleri susturmaya çalışan bu anlayışa karşı sonuna kadar direneceğimizi açıkça söylüyoruz. Milletvekilimiz Şafak Pavey’e yapılan saldırı, getirilmek istenen Cumhurbaşkanlığı sisteminin dayatmacı ayak sesleridir. Cumhuriyete ve demokrasiye yapılan saldırıya göğüs geren Milletvekilimiz Şafak Pavey’e yapılan saldırıyı, CHP Alanya İlçe örgütü olarak şiddetle kınıyoruz." - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 20.01.2017 21:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81