‘Özelleşirse bu kadar ucuza su veremez!’

Saadet Partisi (SP) Alanya İlçe Başkanı Arif Gülşen, Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarıca ve yönetim kurulu üyeleri Alanya Sulama Birliği’ni ziyaret etti.

‘Özelleşirse bu kadar ucuza su veremez!’

Saadet Partisi (SP) Alanya İlçe Başkanı Arif Gülşen, Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarıca ve yönetim kurulu üyeleri Alanya Sulama Birliği’ni ziyaret etti.

05 Nisan 2018 Perşembe 20:55
‘Özelleşirse bu kadar ucuza su veremez!’

 Ziyaretle ilgili konuşan İlçe Başkanı Arif Gülşen, “Genel başkanımızın Ulusal basına yaptığı açıklamada Türkiye genelindeki 400’e yakın Sulama Birliği’nin özelleştirileceği ve bu özelleştirme neticesinde İsrailli firmalara devredileceğini, halbuki sulama birliklerinin gerçek sahiplerinin çiftçilerimiz olduğunu açıkladıktan sonra Alanya Saadetp Partisi olarak Sulama Birliğini ziyaret ettik. Sulama birliği başkanımız Adem murat Yücel Yurt dışında olduğu için Sulama Birliği müdiresi Meryem Aydoğan Hanım ile görüştük. Alanya’daki sulama birliğimiz 1998 yılında kurulmuş olup Kargıcak ile Dinek sınırı arasındaki 12 bin hektarlık alanın 8,6 bin hektarına suyu ulaştırıp çiftçimize hizmet vermektedir. Alanya sulama birliğimiz yaptığı hizmetlerden ötürü Antalya’da ki sulama birlikleri içinde ilk beş içerinde yer almaktadır. Yıllık dönüm başına verdiği su karşılığında muz, narenciye ve sera üreticilerinden cüzi miktarda ücret alan sulama birliğimiz su borcunu ödeyemeyen çiftçilerimize de nerede ise gecikme zammı uygulamadan tahsilat konusunda kolaylıklar sağlamaktadır. Bu bilgileri bizimle paylaşan Meryem Aydoğan hanımefendiye çok teşekkür ediyoruz. Buradan kamuoyuna duyuruyoruz. Eğer sulama birliği özelleştirilirse yeni sahipleri, çiftçilerimizin ihtiyacı olan suyu bu kadar ucuza vermeyecekler ve su borcunu geciktiren çiftçilere de yüksek faizle tahsil etme yoluna gidecekler. Yine özelleştirilme durumunda Türkiye genelindeki sulama birliklerinde çalışan birçok personelinde işsiz kalma durumu söz konusu olacaktır” dedi. – Mert CANTÜRK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81