‘Muhittin Böcek Alanya'yı önemsiyor'

CHP Alanya İlçe Teşkilatı Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı dün parti binasında gerçekleştirildi.

‘Muhittin Böcek Alanya'yı önemsiyor'

CHP Alanya İlçe Teşkilatı Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı dün parti binasında gerçekleştirildi.

13 Mart 2019 Çarşamba 20:38
‘Muhittin Böcek Alanya'yı önemsiyor'

Toplantının ardından seçim çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Coşkun Karadağ, “Yönetim kurulu değişikliğinden sonra hızlı bir şekilde Alanya'da özellikle kırsal kesimlerde çok yoğun bir çalışma içerisine girdik. Ben bizzat bir şeyi gördüm ki, kırsalda Büyükşehir Belediyesi hiçbir hizmet vermemiş. İnanın yolları olduğu gibi duruyor, gençler işsiz. Turizm sarmalına yakalanmış olan gençlerimiz 4-4,5 ay Alanya'da çalıştıktan sonra köylerinde boş boş geziyorlar. Bu insanlar iş istiyorlar, yolları çok kötü, içme suları yok. 21. yüzyılda bu gerçekten çok ayıp ve utanç verici bir olay. Gidiyorsunuz Büyükşehir Yasası'na göre kırsal kesimlerdeki bütün hizmetlerin çoğunluğunu Büyükşehir vermek durumunda. Ancak gördük ki büyükşehir kırsal da hiçbir çalışma yapmamış. Tabii biz saha çalışmalarımız içerisinde hızlı bir şekilde Alanya merkez, Atatürk Caddesi, Sanayi gibi noktalarda da çalışmalar yaptık. Halkımızın gerçekten çok yoğun bir ilgisi var. Çünkü artık bıkmışlar. 'Bizi bu işsizlikten kurtarın' diyorlar. Sanayide dükkanlar bomboş, mal sahipleri sigortalarını dahi yatıramıyor” dedi.
‘MUHİTTİN BÖCEK ALANYA’YA ÖNEM VERİYOR’
Konuşmasına devam eden Karadağ, “Antalya'da Muhittin Böcek başkanımız, Alanya'da Abdullah Sönmez başkanımız seçildiği takdirde sizleri temin ediyorum, bu sıkıntıların birçoğu atlatılacaktır. 5 yıl içerisinde özellikle kırsaldan merkeze müthiş bir göç var. Bizim dönemimizde şehirden köye göç olacak. Çünkü Oralarda iş istihdamını, yaşam koşullarını çok daha iyi bir hale getireceğiz. Muhittin Böcek tüm büyükşehirin başkan adayı. Her ilçeye tek tek  programları var. Ancak kendisi seçim ofisimizin açılışında bir söz verdi. 'Ben göreve geldiğim takdirde her ayın bir günü mutlaka Alanya'da olacağım. Buranın sorunlarını, ne yapılmış ne yapılmamış, neresi eksik kalmış bunu kontrol edeceğim' diye söz verdi. Seçim çalışmaları için de ayın 18-19'unda burada olacak. Yoğun bir program hazırladık. Ayaklarının altını patlatana kadar gezeceğiz. Milletvekillerimiz, il yöneticilerimiz de geliyor. Onları da seçim programlarına dahil edip çalışıyoruz. Muhittin Böcek, Alanya'nın, Antalya'nın üçüncü büyük seçmeni olan bir yer olduğunu biliyor. Buraya önem vermemek gibi bir durum yok.” Şeklinde konuştu.

‘YAYLAYA VE YATIRIM YAPMAK GEREKİYOR’
Sorunların birden fazla olduğunu söyleyen Başkan Karadağ, “Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Siyaset yapmaya gerek yok hepimiz görüyoruz. Buranın ana kaynağı turizm, daha sonra tarım geliyor. Yakın zamanda kaleye çıktınız mı bilmiyorum ama her yer mezbelelik içinde. Arabanın çıkması bile zor. Bir taksiyle çıktığınızda altını vurmasın diye uğraşıyorsunuz. Bir turizm şehri böyle olmaz. Alanya uzun süre medeniyetleri yaşatan bir noktada. Doğudan batıya kadar bütün turistik değerlerimiz, kültürlerimiz yeraltında. Hiçbir çalışma yok. Turizmi sadece otel, kum, güneş olarak çalıştırmak, turizm çalışması değildir. Bu konuda Muhittin Böcek başkanımız gerçekten çok titiz. Özellikle inanç ve kültür turizmine çok ağırlık verip, burada bu çalışmayı yapacağız. Sadece yabancıların inanç ve kültürleri değil. Mesela Gülevşen diye bir camimiz var. Tarihi bir cami ama mezbelelik içerisinde. Alanya'da gerçekten ciddi bir çalışma yapılmamış. Eskiden ne yapılmışsa oturulmuş. Ama lafa gelince, 'Yatırım için paramız yok' deniyor. Paranız yoksa bu kadar şeyi neden betona gömüyoruz. Ne zaman biteceği belli olmayan müthiş bir para. O paranın tamamıyla bugün turizm yatırımı yapılsa, turizm gelirleri bu ülkede 2 yılda o yatırımı halka dağıtırdı. Bu ülkenin zenginlikleri çok çok fazla. Ancak biz gittiğimiz yerlerde bir dokunuyoruz bin ah işitiyoruz. Buralarda Yörük kültürü var. Bizim insanımız yaz aylarını yaylalarda geçiriyor. Yayla yollarına, kırsala yatırım yapmak gerekiyor” dedi. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81