Hiç birisi CHP gibi kalıcı olmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı Basın Sözcüsü Can Baysal, İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ile ilgili konuştu.

Hiç birisi CHP gibi kalıcı olmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı Basın Sözcüsü Can Baysal, İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ile ilgili konuştu.

14 Ekim 2018 Pazar 19:49
Hiç birisi CHP gibi kalıcı olmadı

Baysal, “Ayıp be İnönü! Mustafa İsmet İnönü, almış eline Amerikan bayrağını acaba Amerikan ajanı mıydı? Yoksa Amerika'ya mı çalışıyordu? Peki ona destek olan CHP? Zaten ne yaptı ki bu CHP? Zaten geçmişi kapkaranlık, kötü, kaka bu CHP! Bu bizim ajan İnönü savaşlara giriyor, çıkıyor. Kendi kendisine antlaşmalar yapıyor. Bunların hepsini de utanmadan Amerika'dan icazet alarak yapıyor, olacak şey değil! Bu yaptığı savaşların, antlaşmaların sonucu da hep Amerika'ya yarıyordu gerçekten bizim İnönü bildiğin Amerikan ajanıydı. Türk Milleti'ni adeta bitirmek için İngilizler tarafından planlanan Sevr Antlaşması'nı kabul ettirmek amacıyla Yunan'a tam destek vermesine rağmen büyük bir liderlik örneği göstererek Yunan'ı adete bozguna uğratan Türk Ordusu'nun başında bulunan İnönü, I. İnönü Muharebesi'nden sonra generalliğe yükselerek ne kadar başarılı bir lider olduğunu ispatlamıştır. Oysa ki elinde Amerikan bayrağıyla savaşı yunanlara vermesi gerekirken büyük bir hata yaparak savaşı kazanmıştır.

‘’LOZANDA EN BÜYÜK ZAFERİMİZİ KAZANDI’
Mustafa Kemal liderliğindeki Büyük Taaruz'dan sonra Lozan'da da siyasi, hukuki, iktisadi ve sosyal ilişkiler başarılarıyla da liderlik vasıfları perçinlemiştir. Sadece cephede değil, birden çok farklı departmanda kendisini tüm dünyaya ispatlamıştır. İsmet Paşa, I. İnönü'de, Lozan'da ve II. Cihan Harbinde, ezilmek istenen, yok edilmeye çalışılan adeta yeryüzünden silinmek istenen Türk Milleti'ni kurtarmıştır. Bugün Atatürk'e diyemediklerini bizim ajan İnönü'ye söylüyorlar. Çok da kötü adam değil bu bizim İnönü, baksana Lozan'da bugüne kadarki en büyük zaferimizi kazandı. Lozan hezimettir diyen rütbe-i aklı aceze cühela takımın salya saçan çığlıklarına rağmen Lozan'da ne patriklik konusu, ne 2023'te saçma sapan şu veya bu olacak konusu geçmemektedir. Oysa ki bizim ajan İnönü, Amerika'yla gizli anlaşmalar yapmış eldeki "Rahip Brunson"u salıvermiştir. Tamam bu bizim ajan İnönü kötü adam falan değil dedik, dedik ama acaba hata mı yaptık? Adam gitti Yunan'ı darmaduman etti yetmiyor gibi bir de Lozan'da tarihin en büyük başarısını aldı yahu bu adam nasıl olurda bizim lehimize sonuçlar alır bir de utanmadan elinde Amerikan bayrağı ile pozlar veriyor, olacak şey değil! 65 milyon insanın can verdiği dünya insanlık tarihinin en kanlı savaşı olan II. Dünya Savaşı'nda Türkiye'yi savaşa sokmayarak, tarafsız bıraktı. Milyonlarca insanın hayatını kurtardı buna rağmen hain olan gene bizim İnönü oldu. İşin bir diğer komik tarafı da şu İsmet İnönü'nün fotoğrafı tam 56 yıl önce çekilmiş. 56 yıl önce çekilmiş fotoğraf bulunuyor, mezuniyet diploması bir türlü bulunamıyordu. Son olarak bir şarkı vardı "Kimler geldi ülkeden kimler geçti hiç birisi CHP gibi kalıcı olamadı, en güzeli senin gibi sevilmedi kimler geldi kimler geçti.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81