Çelik, Antalya’da çalıştı

Ak Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik Kumluca İlçesi’nin Beykonak Mahallesi’nde sevgi seli ile karşılandı.

Çelik, Antalya’da çalıştı

Ak Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik Kumluca İlçesi’nin Beykonak Mahallesi’nde sevgi seli ile karşılandı.

13 Mart 2019 Çarşamba 20:53
Çelik, Antalya’da çalıştı

Alanı dolduran coşkulu kalabalığa seslenen Çelik,  31 Mart Yerel Seçimlerinin güçlü Türkiye yolunda son viraj olduğunu söyledi.  Ülkelerin yükselişinde tarımın kilit rol oynadığına dikkat çeken Sena Nur Çelik, şunları kaydetti: ‘’İnsanlığın en eski geçim kaynağı tarım yükseliş için anahtar faktördür. Tarım, hayvancılık ve gıdada kendini ispatlayarak güçlü ülke olunur. 16 yıldır ülkemizi tarımda lider ülke yapmak için üst üste atılımlar gerçekleştirdik. 16 yıl önce çiftçiye yılda 1.8 milyar TL destek veriliyordu. Bu rakamı her sene arttırarak 2018’de 14.5 Milyar TL’ye yükselttik. 2019’da ise destek miktarımızı 16.1 Milyar TL’ye çıkartıyoruz. Tarımsal desteklerde yüzde 700 artış sağladık. 2002’de 36,9 milyar TL olan tarımsal hasılamızı 2018 yılında 200 milyar TL’ye ulaştırdık. Gübre ve yemden KDV’yi kaldırdık. Çiftçimize üretimde kullanılan mazot maliyetinin yüzde 50’sini ödüyoruz. Milli Tarım Projesi ile tarım ve hayvancılığı destekliyor, üretimi canlandırmayı amaçlıyoruz. Tarım ve Kredi Kooperatifleri aracılığıyla Ziraat Bankası’nın çiftçimize verdiği 100 bin TL faizsiz kredi 2019 yılında da devam ediyor. Şimdi yeni bir düzenleme yapmak için çalışıyoruz. Hayvancılık işletmeleri de artık tarımsal elektrik tarifesinden yararlanacak. Hem büyükbaş ve küçükbaş hem de kanatlı beyaz et üreticileri bu düşük tarifeden istifade edecek. Büyük Türkiye’nin yolu güçlü tarımdan geçiyor. Gelecekte tarımda güçlü olan ülkeler dünya lideri ülkeler olacak. Tarım ve hayvancılığı geliştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 2023’te Türkiye’nin tarımsal ihracatını 40 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz.’’
"TARIM OLMADAN KALKINMA OLMAZ"

 Antalya’nın da tarım, hayvancılık ve gıda alanında çığır açtığını söyleyen Çelik, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in çiftçileri güçlendiren çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade etti.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81