Baysal’dan eğitim eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı Basın Sözcüsü Can Baysal, yazılı bir açıklama yaparak hükümete eleştirilerde bulundu.

Baysal’dan eğitim eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı Basın Sözcüsü Can Baysal, yazılı bir açıklama yaparak hükümete eleştirilerde bulundu.

14 Eylül 2018 Cuma 20:32
Baysal’dan eğitim eleştirisi

 Baysal, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un “Eğitimde kıyameti koparacağız” açıklamasına atıfta bulunarak AK Parti’nin karma eğitimi yok etmeyi hedeflediğini söyledi. Eğitimde dünyada sonuncu sıralarda olduğumuza da vurgu yapan CHP Basın Sözcüsü Baysal, “Milli Eğitim Bakanı Sn. Ziya Selçuk bir konuşmasında “Bize ortak akıl değil, sivri akıl lazım” demişti. Bir başka konuşmasında ise “Eğitimde kıyameti koparacağız” diye beyanat vermişti. Şimdi burada sormak istediğim, eğitimde kıyameti kopartmaktan kastımız kız ve erkek öğrencileri ayırmak mı? Eğitimde en önemli sorunumuz bu mu? Bugün çocuklarımıza karşı cinsiyetten kaçmayı değil, onlara ahlaklı ve sevgiye dayalı ilişkiler kurmayı öğrettiğimiz gün bambaşka bir Türkiye olacağına yürekten inanıyorum. Konumuz “Ahlaksızlığa Çözüm” ise bunun cevabı karma eğitimin yasaklanması değildir. Bugün koyduğunuz cinsiyet ayırımı ve yasaklar tam tersine ahlaksızlığa yol açacaktır! AKP’nin gizli ajandasından fırlayan karma eğitimin tasfiyesine yönelik düzenleme eğitim sistemimizi ciddi ciddi derinden ve ağır yaralayacak cinsten. AKP’nin ısrarı çağdaş, bilimsel, laik eğitime darbe vurmaktır. Çocuklarımızı tarikatlara ve cemaatlere teslim edilmesine hiç kimse kusura bakmasın ama izin eremeyiz. Eğitimde neredeyse dünya sonuncusu olmuşuz, ekonomi tamamen batmış, üretim durmuş, ülke her geçen gün fakirleşiyor, her yanımızda savaş ateşleri yanıyor ve sanki hiç bir şey umurunda olmayan bir hükümet “karma eğitim” şartını kaldırmayı konuşuyor. Bakın 16 senedir bir ülke yönetiliyor, yönetiliyor ama “0” vizyon ile yönetiliyor. Umuyorum bir gün bu ülkede cinsiyetin değil, fikirlerin değişim öncüsü olduğu bu güzel ülkede yaşamak nasip olur.” İfadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81