'Siyasi ömürleri bitenle işimiz yok'

CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, yönetim toplantısının ardından hem CHP eski İlçe Başkanı Şevki Türktaş'a hem de CHP Meclis Üyesi Erdoğan Toktaş'ı eleştirdi.

'Siyasi ömürleri bitenle işimiz yok'

CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, yönetim toplantısının ardından hem CHP eski İlçe Başkanı Şevki Türktaş'a hem de CHP Meclis Üyesi Erdoğan Toktaş'ı eleştirdi.

01 Aralık 2016 Perşembe 01:23
'Siyasi ömürleri  bitenle işimiz yok'
 Türktaş'ın Kemal Kılıçdaroğlu ziyaretiyle ilgili, 'Bu resimde görülen kişilerin siyasi ömürleri bitmiştir. Bizim siyasi ömürleri biten kişilerle işimiz yok" derken Toktaş ile ilgili de 'Biz görevi menfaat için yapmıyoruz. Biz CHP'ye hiç bir zaman çıkmama lüksünü göstermeyiz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı, haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Ali Takavut, gündemlerinde Alanya'dan ziyade ülke gündeminin olduğunu söyledi. Son günlerde ekonominin dibe vurduğunu belirten Takavut, "Bunu, teşkilata iş başvurusu yapmak için gelenlerden analiz edebiliyoruz. Esnafın da sicil affı konusunda bir talebi var. İnsanlar çaresiz duruma düşmüş. Bu durum insanları daha farklı ve kötü noktalara getirebilir. Zincir mağazalara bir an önce önlem alınması gerekiyor. Aksi takdirde küçük esnaf ayakta kalamaz" dedi.

'HERŞEYE ZAM GELİYOR'
Ekonominin iyi yönetilmediğini belirten Takavut, "İyi yönetilseydi işsizlik bu denli artmazdı. Alanya'da da bu hissediliyor. Alanya'nın lokomotifi turizm. Bugüne kadar kapısını bir gün bile kapatmayan oteller şimdi kapılarına kilit vurmaya başladı. 25-30 yaş arası gençler ana baba eline bakıyor. Bu gençlere istihdam sağlamak gerek. Bu da devletin işi. Yoksa önümüzdeki süreçte psikolojik travmalar yaşanabilir. Dolar ve Euro aldı başını gidiyor, faizler yükseldi. Hükümet 'Bizi ilgilendirmez' diyor ama iğneden ipliğe her şeye zam geliyor. Benzinin fiyatı dünyada düşerken bizde tam tersi yükseliyor" diye konuştu.

'RUSYA TELAFİ EDEBİLECEK Mİ?'
Takavut, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Doların ve Euro'nun bir kuruş yükselmesi Türkiye'ye milyonlarca liraya mal oluyor. Bu yükselişin artık durması gerek. Gün geçtikçe Avrupa Birliği'nden (AB) daha da kopuyoruz. Türkiye'nin AB'ye, AB'nin de Türkiye'ye ihtiyacı var. Avrupa'dan gelen turistte yüzde 25 kayıp yaşanıyor. Avrupa'nın aldığı bu kararlar karşısında, düşen turist sayısını Rusya telafi edebilecek mi? Bu önemli bir soru. Bu yüzden adımlar doğru atılmalı. Turizm açısından tek olumlu gelişme, turist getiren uçaklara yönelik yakıt desteğinin devam edecek olması. Şangay Beşlisi'nden falan bahsediyorlar ama AB'nin bizim için önemi daha büyük. En azından kültürel işbirliği olmasa da ekonomik işbirliği sürmeli."

'YALANDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL'
Geçtiğimiz hafta eski İlçe Başkanı Şevki Türktaş'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesine de değinen Takavut, "Anadolu'nun değişik yerlerinden Genel Merkeze ziyaretçiler gelir. Buda onlardan biridir muhakkak. Genel Merkeze giderler, Genel merkezde Genel Başkan ile görüşmeden öte sadece fotoğraf çektirip çıkarlar. Bununla ilgili Genel Merkez'de ki yetkililer ile görüştüm. Asla öyle bir şey yok. Sadece bir kapıdan girip, resim çektirip öbür kapıdan çıkmışlardır. Orada Alanya ilçe örgütüyle ilgili bir görüşme olmamıştır. Bu bazı kişilerin ortaya attığı yalandan başka birşey değildir.  Bu bahsedilen kişilerden Alanya'da da var. Bu resimde görülen kişilerin siyasi ömürleri bitmiştir. Bizim siyasi ömürleri biten kişilerle işimiz yok. Biz kendi işimize bakıyoruz. Biz partimizi iktidar yapmak için çalışıyoruz" dedi.

'TOKTAŞ PARTİYE ÇIKMIYOR'
CHP'li Alanya Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Toktaş'ın 'İlçe Başkanımız Ali Takavut, Koordinatör Hüseyin Güney'i ziyaret ettiyse biz bunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz ama biz koordinatörlüğü kanuni olarak doğru bulmuyoruz" sözleriyle ilgili de konuşan Takavut, " Biz bir vatandaş geldiği zaman vatandaşların işlerine takip ve işini çözme açısından hiç bir partiye gitmeyiz gibi söz söyleme lüksümüz yok. Benim vatandaşım gelmişse ve onun işi AKP'den yada o koordinatörlükten bitecekse ben giderim. MHP'den bitecekse MHP'ye de giderim. Asla gocunmam. Biz iş yapmak için mücadele ediyoruz. Siyaset yapmak birşeyler üretmek ve çözüm yolu bulmaktır. Ben vatandaşın işi için her yere giderim. Kamuoyu gerekli takdirini yapar zaten bunda herhangi bir sıkıntı yok. Biz görevimiz sona erdiği zaman herkesle vedalaşıp helalleştikten sonra gençlere yerimizi bırakıp gideriz.  Ama CHP'ye hiç bir zaman çıkmama lüksünü göstermeyiz. Biz görevi menfaat için yapmıyoruz" diye konuştu. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 01.12.2016 01:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81