'Adalet yürüyüşü korku imparatorluğunu yıktı'

'Adalet yürüyüşü korku imparatorluğunu yıktı'

10 Temmuz 2017 Pazartesi 02:03
'Adalet yürüyüşü korku  imparatorluğunu yıktı'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak, yaptığı açıklamada, Adalet Yürüyüşü'nün toplumun büyük kesiminden destek gördüğünü belirtti. On binlerce insanın katılımıyla dünyanın en uzun mesafeli ve en kalabalık yürüyüşünün kardeşlik hukuku ve barış içinde gerçekleştirildiğini kaydeden Budak, “Adalet temeldir. Adaletin olmadığı bir sistemin ayakta kalması mümkün değildir. Türkiye uçurumun kenarına sürüklenirken, milletimiz ayağa kalktı ve bu gidişe 'dur' dedi. Onbinlerce insan günlerce birlikte yürüdü. Ekmeğini, suyunu paylaştı. Yağmur demeden, sıcak demeden tek bir amaç için yürüdü. Hukuksuzluğa, adaletsizliğe, haklarının elinden alınmasına boyun eğmeyeceğini gösterdi. Hem de bunu AKP'nin OHAL hukuksuzluğunu en ağır şekilde uyguladığı süreçte yaptı. Adalet Yürüyüşü, AKP'nin uzun sürede oluşturduğu ve OHAL ile tahkim ettiği korku imparatorluğunu yıktı. Milletimiz hak arama yollarının tıkanmasına izin vermeyeceğini, hukuk ve demokrasinin egemen olduğu bir ülkede yaşamak istediğini gösterdi. Geçtiğimiz her yerde vatandaşlarımızdan büyük destek gördük. Bu tablo iyi okunmalıdır”dedi.
'TÜM DÜNYAYA HAYKIRACAĞIZ'
Adalet Yürüyüşü'ne yönelik AKP sözcülerinin açıklamalarının demokrasi kültürüyle bağdaşmadığını kaydeden Budak, “Milletimizin adalet ve demokrasi haykırışını dünya duydu ama bugünün iktidar sahipleri duymak istemiyor. Yollara sığmayan insanları, aklı gönlü bu yürüyüşte olan milyonları görmek istemiyor. Ama tarih her zaman adalet ve demokrasinin kazandığını bizlere gösterdi. Türkiye'de de adalet ve demokrasi kazanacak. Adalet Yürüyüşü bunu gösterdi. Yarın Maltepe'de bunu tüm dünyaya bir kez daha haykıracağız"diye konuştu.
Son Güncelleme: 10.07.2017 02:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81