Haşlanmış yumurta yemenin ilginç faydaları

Haşlanmış yumurta yemenin ilginç faydaları

08 Nisan 2020 Çarşamba 00:40
Haşlanmış yumurta yemenin ilginç faydaları

Yumurta yüksek besin değerinden dolayı bazı kişilerde alerjik etkiye neden olsa da alerjisi olmayanlar için günlük iki adet haşlanmış yumurta yemenin sağlığa ilginç faydaları ortaya çıktı.

Yumurtanın sağlığa faydaları ve zararları üzerindeki araştırmalar uzun süreden beri devam ediyor. Uzmanlar tarafından yapılan son araştırmalardan elde edilen bulgular ise günlük iki adet haşlanmış yumurta tüketmenin sağlığa ilginç faydalarını ortaya çıkardı.

Kolin Maddesi İçeriyor

İnsan beyninin sağlıklı olması için yüksek miktarda kolin maddesi içermesi gerekiyor. Ne var ki bazı nedenlerden dolayı bu maddenin etkisinde azalma olabiliyor. Bu durum ise bazı hastalıkların zeminini oluşturur. Yumurtanın içeriğinde beynin ihtiyaç duyduğu bu kolin maddesi bol miktarda bulunmaktadır. Beynin gereksinim duyduğu kolin maddesinin karşılanması için günlük iki adet yumurta tüketilmesi yeterlidir. Beynin kolin ihtiyacının karşılanması unutkanlık ve erken bunama gibi rahatsızlıkların engellenmesi açısından çok önemlidir.

Lutein Maddesi İçeriyor

Net görme kaybının en önemli nedeni gözdeki sarı noktada bulunan lutein maddesinin azalmasıdır. Gözde lutein maddesinin eksikliği çeşitli göz rahatsızlıklarının görülmesinde de ana etkendir. Geri dönüşümü çok zor olan göz rahatsızlıklarını engelleyebilmek için sadece havuç vb. besinler tüketmek yeterli değildir. Lutein açısından çok zengin olan yumurtanın da düzenli tüketilmesi göz sağlığı açısından çok önemlidir.

D Vitamini İçerir

Vücutta tedavisi imkansız olan hastalıkların ortaya çıkmasında en önemli etkenlerin başında D vitamini eksikliği de gelmektedir. Uzmanlar, vücudun D vitamininin karşılanması açısından fazla balık tüketiminin üzerinde önemle durur. Bu ek takviyeler sayesinde vücuttaki D vitamini değeri yükselir. Uzmanlar tarafından yapılan son araştırmalardan elde edilen verilere göre günlük iki haşlanmış yumurta tüketimi D vitamininin karşılanması açısından çok önemlidir.  

Karaciğerde Toksinleri Temizler

 Cilde ve saça en ciddi hasarı karaciğerdeki toksinler vermektedir. Sağlıklı bir cilt ve saç için karaciğerin toksinlerden arındırılması çok önemlidir. Sadece karaciğerdeki değil, vücuttaki tüm toksinleri temizleyen fosfolipidler madde açısından çok zengin olan yumurtanın tüketilmesi ihmal edilmemelidir. Ayrıca günlük 2 yumurta tüketilirse ciltte bulunan dermis tabakası yenileneceğinden derinin yaşlanması gecikir.

Kolesterolü Düşürür

Kalp krizi, felç ve yüksek tansiyon gibi rahatsızlıklarda riski artıran en önemli faktör kötü kolesterol seviyesinin damarlarda yağ birkimini artırmasıdır. Damarlarda biriken bu yağları ve kötü kolesterolü düşürmek için en etkin yöntemin omega-3 yağ asitleri olduğu bilinmektedir. İçeriğinde bol miktarda omega-3 yağ asidi bulunduran yumurtayı günlük 2 adet tüketmek özellikle kalp ve damar sağlığı açısından çok önemlidir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81