Alanya’da mide küçültme ameliyatlarına başlandı

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alanya’da ilk kez Laparoskopik Sleeve Gastrektomi (kapalı tüp mide operasyonu ) yöntemiyle mide küçültme operasyonu gerçekleştirdi.

Alanya’da mide küçültme ameliyatlarına başlandı

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alanya’da ilk kez Laparoskopik Sleeve Gastrektomi (kapalı tüp mide operasyonu ) yöntemiyle mide küçültme operasyonu gerçekleştirdi.

26 Haziran 2018 Salı 10:55
Alanya’da mide  küçültme ameliyatlarına  başlandı


İlçede yaşayan ve  103 kilo olan Havva Uysal  çocukluğundan beri fazla  kilolarından muzdaripti. Tip 2 diyabet (şeker)   hastalığıyla  birlikte  Uysal’ın fazla  kilolarından  kurtulması da  güçleşti.  Diyetlerle  istediği  kiloya  ulaşamayan Havva Uysal çareyi mide küçültme  ameliyatında  buldu. 
Evli ve  iki çocuk annesi olan Havva Uysal  (45) eşinin de desteğiyle uzun araştırmalar sonucunda ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Obezite ve Genel Cerrahi Uzm. Dr. Mani Habibi’ye başvuruda bulundu. Uysal  obezite cerrahisi hakkında  bilgilendirildikten sonra  ön uyum diyetine alındı. Operasyon  öncesinde  4 kilo vermesi  sağlanan Havva Uysal’ın  ameliyat  işlemlerine bir an  önce  başlandı. 2 saat süren  başarılı operasyonun  ardından  hasta  servise yatırıldı.
“ Obeziteye karşı savaşta biz de varız” 

Ameliyatı gerçekleştiren Obezite ve Genel Cerrahi Uzm. Dr. Mani Habibi çağımızın hastalığı olan   obeziteye karşı savaşta biz de varız dedi Uzm. Dr. Mani Habibi; ”Hastam Hava Uysal’ın kilosu  103,  vücut indeksi ise   40’ ın üzerindeydi. Operasyon öncesi  uyum diyetine  alarak ekibimle birlikte gerekli tetkikleri yaptık ve ameliyata hazır hale getirdik.  Havva  Hanım’ın midesini,  Laparoskopik Sleeve Gastrektomi yöntemiyle    tüp haline getirerek yüzde  80’ lik kısmını  dışarıya aldık. Böylelikle hastanın açlık hissini de ortadan kaldırmış olduk.  99 kilo ile ameliyata aldığımız hastamız  5. günün sonunda  94 kiloya düştü.
Obezite ameliyatıyla  Tıp 2 diyabet hastalığı kontrol altına alındı
6 yıldır  diyabet hastası  olan  Havva Uysal  mide  küçültme ameliyatıyla birlikte  diyabet  ilaçlarından da  kurtulmuş oldu.  Hastamız  şu anda  diyabet  ilaçlarını  kullanmıyor. Bu operasyonla  birlikte  diyabet tedavisini de  gerçekleştirdik. Uysal’ın hedef kilosunu  70’in  altı olarak belirledik. 1.5 yılın sonunda hastamız  hedeflediğimiz  kilosuna ulaşmış olacaktır. Bundan sonra ekibimle birlikte  hastanemizde mide küçültme ameliyatlarını yapmaya devam edeceğiz” dedi.  
 Havva uysal; doktorumun bana verdiği güven sayesinde hem kilolarımdan hem de  Tıp 2 diyabet( şeker ) hastalığımdan kurtuldum diyerek teşekkür  etti.. Uysal;”  2 çocuk annesiyim. İki evladımı da  sezaryenle dünyaya getirdim. Mide küçültme ameliyatım sezaryen ameliyatımdan   çok daha  kolaydı. İyileşme süremde  çok çabuk oldu. Tetkiklerimi ve tahlillerimi çok büyük bir titizlikle yapan  bana bu güveni verip her aşamada yanımda  olan   doktoruma  çok teşekkür ediyorum.  Doktorum sayesinde  hem  kilolarımdan  hem de  şeker hastalığımdan  kurtuldum.  Bana bebek gibi bakan güler  yüzlü hastane  personeline , vermiş oldukları sağlık hizmetinden  dolayı hastane yönetimine de  ayrıca  teşekkür ediyorum dedi.  
Hastane  Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş; “Hekim arkadaşım  Mani Habibi’yi ve ekibini canı gönülden tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. Bu başarı ileri de yapacağımız  daha nice başarılı  operasyonların ise  teminatıdır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
AlanyaALKÜAmeliyat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81