Rusların Türkiye'ye bakışı normalleşiyor

Türkiye-Rusya arasında yaşanan gerilimli dönemlerin aşılmaya başlanmasının ardından Rus halkının Türkiye'ye bakışı da yavaş yavaş değişiyor.

Rusların Türkiye'ye bakışı normalleşiyor

Türkiye-Rusya arasında yaşanan gerilimli dönemlerin aşılmaya başlanmasının ardından Rus halkının Türkiye'ye bakışı da yavaş yavaş değişiyor.

15 Mayıs 2017 Pazartesi 21:41
Rusların Türkiye'ye  bakışı normalleşiyor
Yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre, Türkiye-Rusya arasındaki ilişkilerin düşmanlık seviyesinde olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 70'den yüzde 28'e geriledi.
Rusya’da yapılan yeni bir kamuoyu araştırması Türkiye ile ilişkilere bakışın toplum nezdinde hızlı bir 'normalleşme' gösterdiğine işaret ediyor. TürkRus.com'un İzvestiya'dan aktardığı habere göre, Rusyalılar yeniden Türkiye’yi sevmeye başladı.
Genel olarak Türkiye ile ilgili duygu ve düşünceleri “negatif” olanlar “pozitif” olanlardan hala fazla olsa da, olumlu bakış yavaş yavaş eski günlere dönme eğiliminde.
İkili ilişkilerin gergin ve düşmanlık seviyesinde olduğunu düşünenlerin oranı son bir yılda yüzde 70’den yüzde 28’e geriledi.
Geçen yıl ilişkileri doğrudan “düşmanca” niteleyenler yüzde 23 iken bu yıl bu oran yüzde 4’e kadar düştü.
İlişkilerinin geldiği noktayı “gergin” kelimesi ile tanımlayanlar yüzde 47’den yüzde 24’e indi.
Türkiye’ye bakıştaki bu “hızlı iyileşme” henüz Rusya halkının gözünde “dostluk” nitelemeleri için erken gözüküyor.
İlişkileri “iyi komşuluk” olarak niteleyenler yüzde 8, “dostluk” olarak görenler yüzde 6, “oldukça sıcak” diye kabul edenler yüzde 5. Rusya halkının yüzde 49’u, mevcut zorluklara rağmen iki ülke ilişkilerinin ve işbirliğinin geliştirilmesiden yana olduğunu ifade ediyor. Ankara ile iyi ilişkilere karşı olanların oranı gün geçtikçe geriliyor. Uzmanlar, Putin ile Erdoğan arasındaki zirvelerin halkın gözünde ilişkilere bakışı iyileştirdiğine dikkat çekiyor.
 
Son Güncelleme: 15.05.2017 21:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81