Pedagog Kimdir, Nedir?

Pedagoglar genellikle bir çocuk psikologları ve çocuk psikiyatristleri ile karıştırılan bir meslektir.

Pedagog Kimdir, Nedir?

Pedagoglar genellikle bir çocuk psikologları ve çocuk psikiyatristleri ile karıştırılan bir meslektir.

21 Ekim 2016 Cuma 18:31
Pedagog Kimdir, Nedir?

Pedagoglar genellikle bir çocuk psikologları ve çocuk psikiyatristleri ile karıştırılan bir meslektir. Psikolog ve psikiyatristler çocuğun gelişiminden ruhsal durumlarına kadar birçok konuda eğitim alırlarken pedagoglar çocuğun genelde aile ile olan iletişimi üzerinde, çocuğun gelişimi üzerinde dururlar. Eğitim fakültesinden mezun olan pedagogların tedavi gibi bir süreçleri bulunmaz. Psikolog ve psikiyatristler terapi veya ilaçla tedavi yapabilirlerken çocuğun ruhsal bozukluklarına dair ince ayrıntı bir eğitim almadıkların tedavi yapamazlar. Fakata halk arasında pedagoglar çocuk psikoloğu olarak anılsalar da bu yanlış bir tanıdır.



Çocuk Psikoloğu Kimdir?



Psikolog günümüzde birçok insanın belli başlı olaylar nedeni ile ihtiyaç duyduğu bir meslektir. Bu mesleğe ihtiyaç duyanlar arasında sadece yetişkinler değil çocuklar da bulunmaktadır. çocuğun yaşadığı ruhsal travmalardan, gerilimlere kadar onun davranışlarından karakterini analiz edebilecek derecede eğitim almış kişidir.




Psikolog ve Günlük Sorunlar



Günlük yaşantıda karşılaştığımız sorunlar nedeni ile bazen yorgun düşer ve yeniden hayata tutunmak isteriz. Depresyon gibi uzun ve köklü süreçlerden kaçmak isteyenler için ile konuşmak gayet yararlı bir etkinliktir. skonseptdanismanlik.com sitesinden uzman psikologlar ile iletişime geçebilirsiniz.

Son Güncelleme: 21.10.2016 18:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81