İğrençlik gündeme bomba gibi düştü

TBMM’ye sunulan ve cinsel istismar davalarında, sanığın mağdurla evlenmesi halinde hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasını öngören düzenlemeye tepkiler sürerken, çocuklara yönelik taciz olaylarının da ardı arkası kesilmiyor.

İğrençlik gündeme bomba gibi düştü

TBMM’ye sunulan ve cinsel istismar davalarında, sanığın mağdurla evlenmesi halinde hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasını öngören düzenlemeye tepkiler sürerken, çocuklara yönelik taciz olaylarının da ardı arkası kesilmiyor.

18 Kasım 2016 Cuma 22:01
İğrençlik gündeme  bomba gibi düştü
Tam bu göreşmeler sırasında Alanya'da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni ve aynı zamanda okulun Müdür Yardımcısı olan A.K.'nin, okuldaki bir öğrencinin ablası 16 yaşındaki S.Ö.’ye cinsel tacizde bulunduğu haberleri ülke gündemine bomba gibi düştü. Gün boyu tüm ulusal kanallar, sabah kuşağı haberleri ve ana haber bültenlerinde Alanya'da gerçekleşen bu iğrenç olayı yayınladılar.
TEPKİLER ÇIĞ GİBİ
Olayın hemen ardından Devlet üzerine düşen görevi yaparak müdür yardımcısını en kısa sürede yakalayıp adalete teslim ederken, haberin yerel basında manşetten duyurulmasının ardından ilçe halkı büyük tepki gösterdi. Haberin altına binlerce yorum yapılırken, ulusal basın da konuya geniş yer verdi.
BAKANLIK KONUYU İNCELİYOR
Milli Eğitim Bakanlığı talimatı ile Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli iki müfettiş konuyu araştırmak ve rapor düzenlemek için dün Alanya'ya geldi. Olayın geçtiği okula giden müfettişler, okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler ile görüştü. Soruşturmanın sonunda hazırlanan raporun Ankara'da bakanlığa gönderileceği öğrenildi.  
MAĞDUR ÖĞRENCİ VE AİLESİ SESSİZLİĞİNİ KORUYOR
Din öğretmeni tarafından tazice uğrayan öğrencinin ailesi ise sessizliğini koruyor. Aile ilk günden Alanya Çocuk Büro Amirliği'ne giderek cep telefonundan öğretmenin kızlarına yazdığı yazışmaları polise teslim etmiş ve şikâyetçi olmuştu. Milli Eğitim Müdürü ve yetkililer tarafından aile ile görüşüldüğü öğrenilirken, ailenin açıklama yapmayacağı belirtildi.

MÜFTÜ: AHLAKSIZLIK VE EDEPSİZLİK
Bu utanç verici olay üzerine bir açıklama yapan İlçe Müftüsü Mustafa Topal, “Dini ve insanı boyutu ile ahlaksızlık, edepsizlik bu. Bunun kabil edilmesi mümkün değil. Dinimizin buna hoş bakması mümkün değil. Din kültürü öğretmeni olması insanı ayrıca etkiliyor. Niyahetinde bu insanî bir zafiyettir. Bu ahlaksızlık kişiye göre yorulmalanır. Kişilik zaafiyetidir. Dininin ortaya konup da değerlendirilmesi yanlış olur. Ahlaki bir zafiyettir ve insanlığa yakışmaz. Eğitimli kültürlü insanların bu işlere bulaşması büyük yanlıştır” diye konuştu.
Son Güncelleme: 18.11.2016 23:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81