‘Reklam yerine PR’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’yi bundan sonra reklamla değil PR ağırlıklı organizasyonlarla tanıtmak istediklerini söyledi.

‘Reklam yerine PR’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’yi bundan sonra reklamla değil PR ağırlıklı organizasyonlarla tanıtmak istediklerini söyledi.

29 Mayıs 2019 Çarşamba 18:48
‘Reklam yerine PR’

'Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış aRallisi'nin Göbeklitepe ayağına katılan Kültür ve Turizm Bakanı mehmet Nuri Ersoy, ‘’Türkiye’yi ve Anadolu’yu detaylı bir şekilde tanıtıp Kuzey Kıbrıs’a geçecekler. Bu tip organizasyonların, Türkiye’nin tanıtılması ve Türkiye’ye ilişkin farkındalık yaratılması konusunda çok büyük faydası var.’’ dedi.
Türkiye’nin tanıtımının artık reklam ağırlıklı yapılmayacağını yineleyen Ersoy, ‘’Biz Türkiye’yi reklam ağırlıklı tanıtmak istemiyoruz. Bundan sonra PR ağırlıklı organizasyonlarla ve yaşam tarzlarıyla Türkiye algılarını değiştirmek istiyoruz. Bu yılki tanıtım temalarının merkezine Göbeklitepe’yi koyduk. Bunu sadece Güneydoğu’daki illere katkısı olsun diye yapmadık... Göbeklitepe Türkiye’nin tanıtım yüzlerinden biri olcak. Bunda da en büyük etken ‘tarihin sıfır noktası’ olması.’’ şeklinde konuştu.

“JAPONYA'DAN İNANILMAZ SONUÇLAR ELDE ETTİK”
Bazı noktalarda reklamı tamamen çektiklerini ifade eden Mehmet Nuri Ersoy, ‘’Bunun en güzel uygulamasını da bu yıl Japonya’da yapıyoruz. Bu yıl Japonya Türk Kültürü Yılı. Bu bağlamda ordaki reklamları bilinçli bir şekilde çekip oraya ‘Gezen Topkapı Sergisi’ni gönderdik. Beraberinde birçok kültürel etkinliği de oraya taşıyoruz. Sonuçları da yavaş yavaş alıyoruz. Japonya’dan inanılmaz bir sonuç geldi. Türkiye’yi en çok arayan ülkeler listesinde Japonya açık ara birinci oldu. Yani bakın reklam ve tanıtımı hiçbir şekilde yapmadık test edebilmek için. 90 bin turist geldiği için test edilebilir bir noktaydı. Tamamen kültür ve sanat faaliyetlerimizle içeriye girdik ve inanılmaz bir sonuç elde ettik. Türkiye’ye yılda 5-6 milyon turist gönderen ülkeler Japonya’dan sona geldi Türkiye ile ilgili aramalarda. Tespit ettiğimiz öngördüğümüz şekilde, ülkelerin kültür ve sanatla tanıtılması, gastronomisiyle ve arkeolojisiyle ayrışmasının etkili bir silah olduğunu gördük.’’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81