Plakalarda yeni dönem

Plakalarda yeni dönem

10 Ağustos 2017 Perşembe 20:56
Plakalarda yeni dönem
Alanya'da artan araç alımı ve buna paralel olarak artan araç tescili nedeniyle trafiğe çıkan araç plakalarında 2 harf ve 4 rakamdan oluşan seriye geçildi
 
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Alanya İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı,  ilçelere harf grubu ayrıldığını ve Alanya’ya ayrılan harf gruplarının dolduğunu belirtti. Alanya’da N serisiyle plaka verilmeye başlandığını belirten Çakmaklı, “Daha sonra NA’dan başlayıp NZ’ye kadar olan seriyi kullandık. Ardından Alanya’ya H serisi verildi. Ondan sonra ise HAA serisine geçtik ve onun da dolmasıyla birlikte 2 harf ve 4 rakamdan oluşan NA serisinden plakalar vermeye başladık. Bu da şu anlama geliyor. Alanya’da tescilli araç sayısı arttı. Alanya’da yeni alınan ve buna paralel olarak tescil ettirilen araç sayısı yükseldi. Bize ayrılan rezerv tükendiği için İstanbul’da olduğu gibi 2 harf ve 4 rakamdan oluşan seriye geçtik” dedi.
 
Son Güncelleme: 10.08.2017 20:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81