Müftüden Kadir Gecesi mesajı

Alanya Müftüsü Mustafa Topal, Ramazan ayının 26. gününe denk gelen 10 Haziran Pazar idrak edilecek Kadir Gecesi dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı. Müftü Topal, açıklamasında şu ifadelerde bulundu:

Müftüden Kadir Gecesi mesajı

Alanya Müftüsü Mustafa Topal, Ramazan ayının 26. gününe denk gelen 10 Haziran Pazar idrak edilecek Kadir Gecesi dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı. Müftü Topal, açıklamasında şu ifadelerde bulundu:

08 Haziran 2018 Cuma 22:34
Müftüden Kadir Gecesi mesajı

Kadir Gecesi, Kur'an-ı Kerim'in ifadesiyle ‘Bin aydan daha hayırlı’ olan mübarek bir gecedir. Geceyi bu derece yücelten sebeplerden biri, insanlık âlemini zulmetten nura ve huzura kavuşturmak için gerekli olan temel esasları ihtiva eden Kur'an-ı Kerim'in, bu geceden itibaren beşeriyetin ufuklarını aydınlatmaya başlamış olmasıdır.
Cereyan eden hadise, insanlığın dünya ve ahiret mutluluğunun elde edilebilmesinin yegâne tarifi, Allah sözü Kur’an-ı Kerim’in inmesidir. Kur’an- Kerim son ilahi kitaptır. İndirildiği günden bu güne kadar, kendisine halel getirecek en küçük bir leke olmadan gelmiş, kıyamete kadar da böyle devam edecektir. Bunun teminatını Cenab-ı Hak vermektedir. İnananlara dünya ve ahiret mutluluğu vaat etmektedir. Dolayısıyla Kadir gecesine bu yüce değeri kazandıran Kur’an-ı Kerim’in bu ve sayılamayacak kadar güzellikleridir.
Yüce Allah, bu geceyi Kur'an-ı Kerim'de şöyle anlatıyor: "Doğrusu, biz Kur'an-ı Kadir Gecesinde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin? Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. O gece, melekler ve Cebrail, Rablerinin izniyle her bir iş için iner dururlar. O gece, tan yeri ağarıncaya kadar süren bir esenliktir." (Kadir,1-5).
Kur'an, insanın zulme uğradığı, mazlumların hak arama yollarının bulunmadığı, insani ve ahlaki değerlerin fütursuzca çiğnendiği, zorbalık ve vahşetin hüküm sürdüğü bir dönemde; insanlığın ufkunda bir ışık gibi belirmiş, getirdiği ahlâk ve erdem ilkeleriyle her türlü insanlık dışı uygulamalara son vermiştir. İnsana gerçek değerini bahşetmiş ve onu layık olduğu seviyeye yükseltmiştir.

Günümüzde Müslüman toplumların karşı karşıya olduğu problemlerinde çoğu, Kuran'ın bildirdiği evrensel ilkelerden uzaklaşmaktan kaynaklanmaktadır. İnsanlığı da huzursuz eden bu ıstıraplardan kurtulmanın çaresi, bütün beşeriyeti kucaklayacak, onların hepsine şamil olan, hak, adalet ve merhamet duygularının insanlığın vicdanında hâkim olmasını sağlamaktır.
Kadir Gecesi bu açıdan biz Müslümanlar için çok önemlidir. Dolayısıyla bu gecede yapmamız gereken öncelikli iş, Kur'an'ın üzerine yoğunlaşmaktır. Ayrıca bu gece Rabbimize tövbe ve dua etmeyi de ihmal etmemeliyiz. Tövbe, ruhumuzu yıkamanın ve yeniden dirilişin bir vasıtasıdır. Dua ise, Hz. Peygamberin ifadesiyle ibadetlerin özüdür, sınırlı varlık olan insanın Kadir-i Mutlak'ı imdada çağırmasıdır. Dua, kulluk esprisi içinde ve sıradan isteme anlamlarının ötesinde, Allah'ın Rablık ve ilahlık hakikatine en köklü bir sığınma hadisesidir. ‘Duanız olmasa, Rabbim size niye değer versin ki!’ ayeti buna işaret eder.
Kadir Gecesi’nde birçok camimizde iftar ve sahur sofraları tertip edilecek. Özellikle Ramazan başından beri iftar sofrası sunan Yeni Cami ve Alış Camii’nde sahur sofraları da kurulacak. Ayrıca Emine Özmüftüoğlu Camii’nde iftar sofrası kurulacak. Birçok camimiz sabah namazına kadar açık olacak.
Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Alanya’mızın, milletimizin ve bütün Müslümanların Kadir Gecesi’ni kutlar, insanlığın barış ve mutluluğuna vesile olmasını dilerim.

Son Güncelleme: 08.06.2018 22:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81