Çavuşoğlu: Belgeleri Pompeo’ya vereceğiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, New York’taki temasları kapsamında, Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu’nda, Türk toplumunun temsilcileri ile bir araya geldi ve yapımı devam eden yeni Türkevi binası inşaatını gezdi.

Çavuşoğlu: Belgeleri Pompeo’ya vereceğiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, New York’taki temasları kapsamında, Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu’nda, Türk toplumunun temsilcileri ile bir araya geldi ve yapımı devam eden yeni Türkevi binası inşaatını gezdi.

19 Kasım 2018 Pazartesi 22:15
Çavuşoğlu: Belgeleri Pompeo’ya vereceğiz

FETÖ terör örgütüne karşı ve bu terör örgütünün elebaşı Fetullah Gülen’in iadesi konusunu en son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telefon görüşmesinde ABD Başkanı Donald Trump’a aktardığını söyledi. Son zamanlarda FBI’ın ABD’de bu eli kanlı terör örgütünün buradaki  ihlallerini incelemeye başladığı belirterek, şunları dedi: 
KAPSAMLI SORUŞTURMA’
“Kapsamlı bir soruşturma başlattılar, daha bu aşamasında bu terör örgütünün değişik eyaletlerde Amerikan kanunlarını nasıl ihlal ettiğini, bankaları nasıl dolandırdığını, vergi kaçakçılığını nasıl yaptığını, bunu nasıl profesyonel yöntemlerle yaptığını ve kimleri nasıl kullandığını görmeye başladılar. Bu Amerikalıların  bizzat bizlere  de söylediği bir bilgidir. Biz de kendilerine gerekli bilgileri veriyoruz. Biz de zaten kendilerine ‘Şöyle basit bir soruşturma başlatıp bunların o karanlık yüzünü görmeye başlayacaksınız’ dedik. Şimdi bu terör örgütünün karanlık yüzünü burada FBI görmeye başladı, soruşturmalarda görüyorlar.”

‘TÜRKİYE KİLİT’
Dışişleri Bakanı, İdlib konusunda Rusya ile imzalanan muhtıranın, Suriye’de oyun kurallarını tekrar değiştirdiğini ve barış için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, şunları ifade etti: “Büyük bir felaketi, dramları önlemiş olduk. Arkasından dörtlü zirve, şimdi Astana toplantıları ile bir taraftan bu ateşkesi kalıcı kılmak amacımız, diğer taraftan  da siyasi çözüm için anayasa komisyonun oluşturulması için çaba sarf ediyoruz ve  tüm bu çabalarda Türkiye, kilit  ülkedir.”
‘BELGELERİ POMPEO’YA VERECEĞİZ’
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı Mike Pompeo ile bugün Washington’da yapacağı görüşmeye ilişkin de bilgi verdi: “Özellikle FETÖ konusunda yeni belgelerimizi kendisine vereceğiz, isim listesi dahil başkan Trump’a iletilmek üzere. Diğer taraftan Halkbank ve diğer davalarla ilgili konuları da yakından takip edeceğiz.  Münbiç, YPG/PKK gibi güvenlikle ilgili konuları ve ikili ilişkilerimizin, özellikle üzerinde durduğumuz konuları ve bölgesel iş birliği ile ilgili konuları da değerlendirme  fırsatı bulacağız. Irak ile ilgili değerlendirme de bulunan Çavuşoğlu, Irak’ın imarı aşamasında olduklarını ve en büyük miktarı kredi olarak Türkiye’nin vadettiğini ve şimdiden Japonya dahil tüm dünyadan Türk firmaları ile birlikte Irak’ın yeniden inşası konusunda iş birliği yapmak istediklerini dile getirdi. Çavuşoğlu, İran)a yaptırımlarla ilgili de şöyle konuştu: “ABD’nin tek taraflı ekonomik saldırıları, kararlar, İran üzerindeki yaptırımlar sadece bizi değil tüm dünyayı etkiliyor, Japonya dahil. Biz bu yaptırımlara karşı olduğumuzu samimi bir şekilde söyledik. Bizimle ilgili bir istisnanın ortaya çıkması sadece kendimizi düşündüğümüz için değil bölgenin istikrarı ve ekonomik kalkınması için bu adımların yanlış olduğunu söylüyoruz. Bu konuda Amerikalılarla görüşmelerimiz sürecek.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81