Bahçeli: 100 il, 1000 ilçe olacak

Partisinin 12. Olağan Büyük Kurultayı’nda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıldönümü olan 2023'te büyükşehirleri de kapsayacak şekilde 100 il ve 1000 ilçeden oluşan bir idari sistemle Türkiye kendi bölgesinde süper bir güç olacak" dedi

Bahçeli: 100 il, 1000 ilçe olacak

Partisinin 12. Olağan Büyük Kurultayı’nda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıldönümü olan 2023'te büyükşehirleri de kapsayacak şekilde 100 il ve 1000 ilçeden oluşan bir idari sistemle Türkiye kendi bölgesinde süper bir güç olacak" dedi

18 Mart 2018 Pazar 20:50
Bahçeli: 100 il,  1000 ilçe olacak

‘BELEDİYELERİMİZİ ARTIRACAĞIZ’
MHP'nin 12. Olağan Büyük Kurultayı, ‘Milli Duruş, Şühedaya Vefa, Millete Beka' sloganıyla dün Ankara Spor Salonu'nda yapıldı.  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tek aday olduğu kongrede MHP'yi seçimlere taşıyacak yönetim kadroları da seçildi. Bahçeli, yaptığı konuşmada cumhur ittifakını anlatıp muhalefete yüklendi. 2019 yılının üç siyasi olaya sahne olacağını söyleyen Bahçeli, “Bunlardan ilki mahalli idareler seçimleri. Mevcut belediyelerimizi muhafaza edip üstüne maksimum ilaveler yapacağız. İttifak yasasının ruh ve doğasına muvaffak bir şekilde hareket edeceğiz. Cumhur ittifakının zedelenmesine yerel ve genel düzeyde müsaade etmeyeceğiz. Tabanca ittifak yok sözlerini elimizin tersi ile ileteceğiz.” dedi.
‘ADAYIMIZ SAYIN ERDOĞAN’DIR’ 
İkinci ve üçüncü siyasi olayların ise sırasıyla Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri olduğunu belirten Bahçeli “2019 yılındaki üç siyasi olayın üç ayrı hilal başarısıyla süsleyerek MHP’nin 50. yılını taçlandıracağız. MHP 3 Kasım 2019’da çarpık tahkim, çürük tuzak, çorak tertipleri yıkarak Türkiye’de çok güçlü bir şekilde temsil edilecektir. Tüm hazırlıklarımız ittifakın ilke ve esaslarına göre planlanıp uygulanacaktır.  Cumhurbaşkanı seçiminde adayımız aksi ve arızi gelişme olmadıktan sonra Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Cumhur ittifakı Türkiye Cumhuriyeti’ni kuruluş felsefesinde müzahir biçimde geleceğe taşıyacaktır. Hiçbir odak cumhur ittifakını çatlatamayacaktır. Fitne yayanlar, geçmişte sen onu söylemiştin, o bunu söylemişti diyenler, ancak havalarını alacaklar, kirli avukatlarını yalayacaklardır.” diye konuştu. 
MEHMET GÜNAL YENİ MYK’DA YOK
Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıldönümü olan 2023'te büyükşehirleri de kapsayacak şekilde 100 il ve 1000 ilçeden oluşan bir idari sistemle Türkiye kendi bölgesinde süper bir güç olacak. Ekonomide yerli ve milli direniş sayesinde siyasette birlik ve dayanışma ruhunun ayağa kalkışıyla Türkiye bölgeye hakim olacak” dedi. Bahçeli’nin tek aday olarak katıldığı kurultaya yaklaşık 3 bin 200 davetli ve bin civarında basın mensubu katıldı. Devlet Bahçeli, 1.169 delegeden 1.167'sinin oyunu alarak yeniden MHP Genel Başkanı seçildi. Bahçeli, yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) listesinde mevcut genel başkan yardımcılarından, Şefkat Çetin, Ahmet Kenan Tanrıkulu, Oktay Öztürk, Antalya Milletvekili Mehmet Günal'a yer vermedi. 

Alanyalı MHP’liler Ankara’ya akın etti 

MHP Alanya İlçe Teşkilatı, 12. Olağan Büyük Kurultayı’na katılmak isteyen vatandaşlar ve partililer için Cumartesi günü saat 23.00'te Alanya'dan otobüs kaldırdı. Kurultaya şahit olmak isteyen yüzlerce Alanyalı salondaki yerlerini aldı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy, İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kula, eski Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız, İl Başkan Yardımcısı Ercan Uğur ve Ömer Özbek, Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Abil Gündoğdu, Mustafa Sünbül, Öcal Burakçin, Ömer Özbek, Mustafa Toksöz, Pazarcılar Odası Başkanı Hasan Yiğit de Ankara'ya gittiler. 
Büyük Kurultay'da Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de yoğun ilgi gördü. Bahçeli ve genel başkan yardımcıları ile görüşen Başkan Yücel, Alanya'da devam eden ve yeni başlayacak projeler hakkında bilgi verdi.

'Alanya da yeni iller arasında olur' 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin il ve ilce sayılarının arttırılacağının müjdesini vermesi Alanya'da büyük sevinç yaratırken, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel net konuştu. Başkan Yücel, “Her zaman Alanya'nın il olmasını destekleyen MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin 100 il müjdesinin içinde mutlaka Alanya da olacaktır” dedi. Kurultay'a katılan Başkan Yücel, Genel Başkan Yardımcıları Celal Adan, Sadir Durmaz ve partililerle bir araya geldi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ile sohbet eden Başkan Yücel, “Büyük Kurultay ülkemize, partimize ve milletimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81