Alanya'da heykel sempozyumu 1 Kasım'da başlıyor

7 ülkeden 10 heykeltıraşın katılacağı 16. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu, 1 Kasım’da başlıyor.

Alanya'da heykel sempozyumu 1 Kasım'da başlıyor

7 ülkeden 10 heykeltıraşın katılacağı 16. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu, 1 Kasım’da başlıyor.

30 Ekim 2019 Çarşamba 17:28
Alanya'da heykel sempozyumu 1 Kasım'da başlıyor

36 ülkeden 91 sanatçının başvurduğu yarışma için Eylül ayında toplanan jüri üyeleri, katılımcılar arasında değerlendirmelerde bulunduktan sonra yarışmaya katılmaya hak kazanan heykeltıraşları belirledi. 7 ülkeden 10 heykeltıraş seçilirken bir aylık sempozyum süresince usta sanatçılar, dev mermer bloklarını yontarak müzik enstrümanları temalı sokak heykelleri yapacaklar. Yontulan eserler 29 Kasım’da Alanya Belediyesi arkasında hazırlanan alanda sergiye sunulacak. Sempozyum bitiminde yapılan tüm heykeller yeşil alanlar ve parklara monte edilerek bu alanları süsleyecek. Vatandaşlar, ünlü heykeltıraşların eserlerini rahatlıkla fotoğraflayacaklar ve inceleyebilecekler.
'TÜM HALKIMIZ GELİP ÇALIŞMALARI İZLEYEBİLİR'

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar yaptığı açıklamada; “16 yıldır düzenlemekte olduğumuz uluslararası heykel sempozyumları kapsamında yapılmış olan heykeller, Alanya’mızı bir açık hava sergi alanına dönüştürmüş, halkımızı sanatın bu dalı ile de bir araya getirmesiyle önemli bir yer edinmiştir. Bu yıl da Kasım ayı boyunca halkımızı sempozyum alanımızda görmekten mutluluk duyacağız” dedi.
SEMZPOYUMDA YER ALACAK İSİMLER AÇIKLANDI
16. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu’nda heykel yapacak sanatçılar şu isimlerden oluşuyor; Anna Sosenskaya (Rusya), Bahman Chegeni (İran), Eleonora Confalonieri (İtalya), Ferhat Özgür Gürel  (Türkiye), Hanife Neris Yüksel (Türkiye), İrodion Gvelesiani (Gürcistan), Kiryl Krokhaliou (Belarus), Snejana Simeonova (Bulgaristan), Yücel Tonguç Sercan (Türkiye)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81