Alanya'da 1 Mayıs coşkusu

Alanya’da 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları Kuyularönü Camii önünde oluşturulan kortejle başladı. İskele meydanındaki şelale önünde oluşturulan alanda halaylar ve şarkılarla coşku içinde kutlandı.

Alanya'da 1 Mayıs coşkusu

Alanya’da 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları Kuyularönü Camii önünde oluşturulan kortejle başladı. İskele meydanındaki şelale önünde oluşturulan alanda halaylar ve şarkılarla coşku içinde kutlandı.

01 Mayıs 2017 Pazartesi 23:04
Alanya'da 1  Mayıs coşkusu
Alanya’da 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlandı. Kutlama programı Kuyularönü Camii önünde oluşturulan kortejle başladı. Korteje Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Emek Partisi, Eğitim-Sen, Haziran Hareketi, KESK, Devrimci Turizm İşçileri Derneği ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kuyularönü Camii önünden sloganlarla yürümeye başlayan kortej ekibi İskele meydanındaki şelale önünde oluşturulan kutlama alanına geldiler.
Alanı dolduran kalabalık 1977 1 Mayıs’ında hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardından üzerlerinde işçi haklarıyla ilgili yazılar bulunan döviz ve pankartlarla bayraklar taşıyan katılımcılar halay çektiler ve alandaki sahnede Grup Çello’nun seslendirdiği şarkılarla coştular. Kutlamalar esnasında, polis alanda adeta kuş uçurtmadı. Kutlama alanı girişine kurulan alanda, katılımcıların üstleri tek tek arandı.
BAZI KESİMLER TEPKİ GÖSTERDİ
Kortej başlangıcı sırasında alana gelen, Büyük Birlik Partisi (BBP) ve ALSEV üyesi oldukları iddia edilen yaklaşık 15 kişilik grup,  1 Mayıs kortejine Türk Bayrağı olmadığı yönünde tepki gösterdiler. Korteje tepki gösteren BBP Alanya İlçe Başkanı Fevzi Duran Yıldırım, “Türk bayrağı altında yapılmayan hiçbir etkinliği kabul etmiyoruz. Bu şerefsizliktir” şeklinde açıklamalar yaptı.
CHP’LİLERDEN CEVAP
Kortej içerisinde bulunan ellerinde Atatürk ve Türk Bayrakları taşıyan CHP’liler ise ellerindeki Türk Bayraklarını, tepki gösteren gruba doğru göstererek, “Derdiniz provoke etmek mi? İşte Türk Bayrağı, biz bu bayrağın altında yürüyoruz ve daima yürüyeceğiz” diyerek gruba tepki gösterdiler.
TERTİP KOMİTESİNDEN AÇIKLAMA
Programı organize eden Tertip Komitesi üyeleri de, “Buradaki kimsenin bayrakla bir sorunu yok. Kortejin içinde çok sayıda Türk Bayrağı taşıyan vatandaş vardı. Bunların tek amacı provokasyon yapmak” diye konuştular. Halaylar çekip, şarkılar söyleyen grup yaklaşık 1 saat süren kutlamaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Son Güncelleme: 01.05.2017 23:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81