Vergi borcu olanlara önemli duyuru!

Vergi uzlaşması ile mükellefin borcunun yüzde 40’ının silineceği aktarılırken yargısal süreçten vazgeçen mükellefin 100 lira olan cezasının 40 lirasını ödeyeceği bilgisi verildi.

Vergi borcu olanlara önemli duyuru!

Vergi uzlaşması ile mükellefin borcunun yüzde 40’ının silineceği aktarılırken yargısal süreçten vazgeçen mükellefin 100 lira olan cezasının 40 lirasını ödeyeceği bilgisi verildi.

23 Şubat 2020 Pazar 19:05
Vergi borcu olanlara önemli duyuru!


Vergi uzlaşması ile mükellefin borcunun yüzde 40’ının silineceği aktarılırken yargısal süreçten vazgeçen mükellefin 100 lira olan cezasının 40 lirasını ödeyeceği bilgisi verildi. Konuyla ilgili yayımlanan tebliğe göre, mükellefin yargısal süreçten vazgeçmesiyle birlikte vergi uzlaşması sağlanmış olacak ve borcunun yüzde 40’ı silinecek.

Torba Yasayla Birlikte Getirilen Düzenleme

Geride bıraktığımız dönemde torba yasa ile birlikte getirilen düzenlemede, ‘Kanun yolundan vazgeçme’ işleme konmuş ve bu düzenleme ile vergi ihbarnamesine karşı süresinde açılan davalarda mükellefin davadan vazgeçmesi durumunda vergi veya cezalarında indirim uygulanacağı ve mükellefin 100 liralık cezasının 40 lirasını ödeyeceği aktarıldı. Diğer yandan bu şekilde eden vergi ve cezaların gecikme faizi ile beraber zamanında ödenmesi durumunda da ayrı bir indirim uygulanacağı aktarıldı.

Tebliğ Dün Yayımlandı

Konuyla ilgili tebliğin dün yayımlandığı öğrenilirken düzenlemenin detayları hakkında da detaylı bilgi verildi. Yayımlanan tebliğe göre, söz konusu indirimden yararlanabilmek için mükellefe göre geçerli olan istinaf veya temyiz süresi içinde kanun yolundan vazgeçildiğine dair hazırlanan dilekçenin davaya konu edinilen vergi veya ceza ihbarnamesini düzenlemekte olan vergi dairesine verilmesi gerekmekte. Verilecek olan dilekçede kişinin dava konusu olan vergi veya vergi cezalarının bütünü için kanun yolundan vazgeçtiğini belirtmesi şartlar arasında yer alıyor.

Her Bir Karar İçin Ayrı Dilekçe Verilecek

Milliyet’in haberine göre, kanun yolundan vazgeçilen her bir vergi veya vergi cezası için ayrı ayrı dilekçe verilmesi gerekiyor. Sadece vergi konusu olan davalarda ise verginin kaldırılması halinde verginin yüzde 60’ının tahakkuk edeceği ve kalan yüzde 40’lık kısmının terkin edileceği ve bu verginin tasdik edilmesi halinde de verginin tamamının tahakkuk edileceği aktarıldı. Bu durumda verginin yüzde 60’ı tahakkuk ederken verginin kalan yüzde 40’lık cezasının silineceği bilgisi paylaşıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81