CİNAYETLER OLABİLİR!

Alanya Yatçılar Kooperatifi Başkanı Yusuf Demirel, Alanya İskelesi'nde yaşanan sıkıntılar ve yapılması gerekenlerle ilgili olarak yetkilileri uyardı.

CİNAYETLER OLABİLİR!

Alanya Yatçılar Kooperatifi Başkanı Yusuf Demirel, Alanya İskelesi'nde yaşanan sıkıntılar ve yapılması gerekenlerle ilgili olarak yetkilileri uyardı.

18 Mayıs 2017 Perşembe 21:56
CİNAYETLER OLABİLİR!
İskele'nin fokur fokur kaynadığını ve yine istenmeyen olayların yaşanmasının an meselesi olduğunu söyleyen Demirel, "Hatta, "Her an cinayet bile işlenebilir, bazı tekne sahipleri ellerinde pompalı tüfekle dolaşıyor. Kooperatif olarak 2014 yılında hazırladığımız Alanya Yat Limanı Projesi'ni hayata geçiremedik. Geçtiğimiz 1 Nisan'da İskele'de başlanan yeni uygulamalarda 2 tekne sahibi tarafından sabote edildiği için 67 üyesi olan kooperatifimiz 2 tekne sahibi yüzünden mağdur oldu. Kurallara uymayan, alınan kararları el altından delen, yerel acentecilerin gazına gelip diğer 65 teknecinin emeklerini hiçe sayan 2 tekneciyi ilgili yerlere şikayet ettik, tutanak bile tuttuk ama hiçbir ceza yazılmadı. Bu da hem o 2 tekneciyi, hem de şimdiye dek suskun bir şekilde bekleyen diğer teknecileri cesaretlendirdi" dedi.
'KİM DEVREYE GİRDİYSE BAŞARAMADI'
Bir kaç gün önce başından geçen bir hadiyeyi de anlatan Demirel, "Teknesi olan üye arkadaşlarım beni buraya kuralların uygulanması için başkan seçti. Herkesin hakkını korumak için kuralsız olanları şikayet ettim, tutanak tuttum diye teknecinin biri pompalı tüfeği alıp beni öldürmeye gelirken diğer tekneci arkadaşlar güçlükle durdurmuşlar. Bugün fark edip durdurdular, peki yarın fark edilmeden gelip tetiği çekerse ne olacak? İskele'deki tekneciler arasında uzun yıllara dayanan büyük problemler var. Bu sorunları çözüme kavuşturmak için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan tutun da, geçmişte Alanya'da görev yapan kaymakamlar, ticaret odası başkanları bile devreye girdi ama nafile!" diye konuştu.
'SIRA BİZE GELİNCE HERKES VUR ABALIYA DİYOR'
Alanya Belediyesi'nin, tekne içinde yiyecek içecek satışı da olduğu için işyeri açma ruhsatı ve plaka verdiğini, bunun karşılığında hatırı sayılır oranda vergi ve harç ödediklerini, ancak aynı durumun Alanya Yat Limanı ile Türkler'deki liman için geçerli olmadığını söyleyen Demirel, "Biz burada sürekli denetim altındayız, vergi veriyoruz, ama Dinek'teki Yat Limanı ile Türkler'deki küçük limanda ne denetim var, ne vergi, ne de harç. Biz üvey evlat mıyız? Ağalar korunuyor, ses edilmiyor ama sıra bize gelince herkes 'vur abalıya' diyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Alanya Liman Başkanlığı İskele'deki gezi teknelerinin düzene girmesi için bir çalışma içerisinde. Bu işi kesin çözüme kavuşturup neşter bu kez derin vurulacak" dedi.
 
 
Son Güncelleme: 18.05.2017 21:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81