BİL'de coşkulu kutlama

BİL'de coşkulu kutlama

27 Kasım 2017 Pazartesi 23:49
BİL'de coşkulu kutlama
Millet Mektepleri’nin açılışı ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Baş Öğretmenliği kabulü tarihi olan 24 Kasım Öğretmenler günü BİL Okullarında coşkuyla kutlandı. 
 
Kutlama törenine saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı. Günün anlam ve önemini belirten bir açıklama yapan Okul Müdürü Mücahit İnan, 24 Kasım öğretmenler gününün; öğretmenlerin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gün olduğunu ifade ederek, “Millet Mektepleri’nin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenler günü, öğretmenlerimiz ve öğrenciler arasındaki sevgi ve saygının doruk noktasına ulaştığı bir gündür. Bu özel güne anlam ve önemi açısından bakıldığında öğretmene gösterilen saygının aslında topluma verilen değerin bir göstergesi olduğu akıllardan çıkarılmamalıdır. Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Cumhuriyetimizin Baş Öğretmeni Mustafa Kemal Atatürk’ün ve ebedi alemine yürümüş olan öğretmenlerin ruhunu yad ederken onun ilkelerinde yürüyen meslektaşlarıma öğrencilerime de sevgilerimi iletiyorum. Bir öğretmen, mesleğe başladığı günden yaşamının sona erdiği ana kadar görevini yapmaya devam eder. Hatta öldükten sonra bile fikirleri öğrencileri aracılığıyla yaşamaya devam edecektir. Onun için öğretmeni ölümsüzleştiren öğrencisini iyi bir şekilde yetiştirmesidir. Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. Öğrenciler onu arar, onu sorar. Unutmayınız ki kelebekler ışığa koştuğu gibi, çocuk yürekler, genç kalpler sevgiye koşar. Bunun için sevgiyi sunanın, sevgiyi hak etmesi gerekir” dedi. Öğrenciler öğretmenlerine hazırladıkları tiyatro gösterimi, orotoryalar ve koro eşliğinde gösterilerini sundular.
Son Güncelleme: 27.11.2017 23:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81