KONAKLI’YA DEV KÜLTÜR MERKEZİ

Alanya Belediyesi, Konaklı Mahallesi’ne dev bir kültür merkezi kazandırıyor. Konaklı merkez ve çevre mahallere hizmet edecek kültür merkezi, aynı zamanda Alanya’nın ikinci Eşgilik Düğün Salonu özelliğine de sahip olacak.

KONAKLI’YA DEV KÜLTÜR MERKEZİ

Alanya Belediyesi, Konaklı Mahallesi’ne dev bir kültür merkezi kazandırıyor. Konaklı merkez ve çevre mahallere hizmet edecek kültür merkezi, aynı zamanda Alanya’nın ikinci Eşgilik Düğün Salonu özelliğine de sahip olacak.

27 Mart 2018 Salı 15:57
KONAKLI’YA DEV KÜLTÜR MERKEZİ


1.200 KİŞİLİK SALON
Konaklı Mahallesi, Ketir Mevkiine projelendirilen Konaklı Kültür Merkezi tamamlandığında her türlü kültürel aktivitenin düzenlenebileceği, gelenek ve göreneklerin yaşatılabileceği çok amaçlı bir konsepte sahip olacak. Projesi hazırlanan Kültür Merkezinde 1200 kişilik ana salonun yanı sıra yemekli düğün, nişan, toplantı, konser, kermes, eğitim çalışmaları gibi tüm aktiviteler de düzenlenebilecek. Merkezde ayrıca küçük çaplı etkinlikler için de daha küçük bir toplantı salonu ve kütüphane de yer alacak. Böylece bölge halkı boş zamanlarını da kütüphanede geçirebilecek; öğrenciler ise ödevleri için araştırma yapabilecek.

ALANYA’YA İKİNCİ EŞGİLİK

Kültür merkezini diğerlerinden ayıran önemli bir özelliği daha hayata geçiren Alanya Belediyesi, batının en kalabalık mahallesine hizmet edecek Konaklı Kültür Merkezi’ne, büyük bir dış mekan da planladı. Alanya'nın geleneksel eşgilik düğün konseptini içeren bu bahçede, düğün ve her türlü toplantı yapılabilecek, kermesler ve yemekli organizasyonlar düzenlenebilecek.

BAHÇESİ ÇOCUKLAR İÇİN EĞLENCE VE AİLELER İÇİN DİNLENME ALANI OLACAK
Ana binada bulunan mutfak, mescitler ve gelin damat hazırlık odaları, salonun dışında bahçede yapılacak etkinliklere de hizmet verebilecek profesyonellikte planlandı. Ayrıca bahçede çocuk oyun grupları, çocuklar için eğlence alanları ve aileler için oturma alanları yer alacak. Bodrum kata ve alanın girişine planlanan otopark ise davetlilerin park ihtiyacı karşılayacak.

BÖLGENİN EN BÜYÜK İHTİYAÇLARINDAN BİRİ
Konaklı Kültür Merkezi projesinin hazır olduğunu ve en kısa sürede ihale edilip temelini atacaklarını söyleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bölgenin en büyük ihtiyaçlarından birini daha hayata geçireceklerini kaydetti. 

“ALANYAMIZA VE BÖLGE HALKIMIZA HAYIRLI OLSUN”
Başkan Yücel, “Konaklı ve çevresine hizmet edecek Kültür Merkezi’nin projesini hazırladık. Merkezimizde her şey düşünüldü; çok güzel bir proje ortaya çıktı. Her türlü kültürel ve sosyal aktivitenin yapılabileceği 1.200 kişilik modern bir salonumuz ve buna ilave olarak yine Alanya’nın ikinci Eşgilik Düğün Salonu diyebileceğimiz büyük bir açık alanımız mevcut. Bu alanı da her türlü toplantı ve yemekli organizasyonun düzenlenebileceği bir bahçe olarak dizayn edeceğiz. Merkezimizin ihale sürecini tamamlar tamamlamaz kazmayı vuracağız. Alanya, hizmetin en iyisini hak ediyor. Şimdiden hayırlı olsun” dedi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81