Başkan Çelik'ten çifte müjde

Başkan Çelik'ten çifte müjde

26 Ekim 2017 Perşembe 21:10
Başkan Çelik'ten çifte müjde
Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan Güney Mahallesi Nohut Yeri'ne dökecekleri sıcak asfalt çalışması için kuruldan onay, Turizm Bakanlığı'ndan da 100 bin TL ödenek çıktığını bildirdi. Başkan Çelik konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Güney Kalesi'ne giden Nohut Yeri mevkiindeki yolda sıcak asfalt çalışması yapmamız için gerekli onayı aldık. Bunun yanında Turizm Bakanlığı'ndan da sıcak asfalt için 100 bin TL ödenek çıktı. En kısa sürede çalışmalara başlayarak İlçemizin önemli turistik yerlerinden birisi olan Güney Kalesi'nde ulaşımı daha sağlıklı bir hale getireceğiz. Kral Koyu dediğimiz denize inilen yer ile ilgili de kurula danıştık. Bir plan hazırlanırsa değerlendirmeye alınabileceği belirtildi. Kasım yada Aralık ayında yapılacak kurula gitmeden önce burası içinde bir plan hazırlayacağız. İlçemize şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi. 
HACIMUSA KASIM'A KALDI
Başkan Çelik, Hacımusa Çayı'nın sol tarafında bulunan Arkeolojik Sit'in çevre düzenlemesi projesinde ise bir kaç eksik bulunduğunu o nedenle, projenin bir sonraki kurulda değerlendirileceğini belirtti. Hacımusa Çayı Projesi'ndeki eksikliklerin tamamlanarak Kasım ayındaki Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'na gireceğini ifade eden Başkan Çelik, "Hacımusa Projesi'nde bir kaç ufak değişiklik yapılması gerektiği için kuruldan onay çıkmadı. Kurul onayından sonra startını vereceğimiz proje içerisinde 3 büfe, bisiklet yolu, yürüyüş yolu var. Sarısu Köprüsü'nden eski mezbahanın bulunduğu yere kadar 3 metre uzunluğunda ve yaklaşık 3,5 metre yüksekliğinde duvar öreceğiz. İki ekip ile aşağıdan ve yukarıdan çalışmalara başlayacağız. Bu çalışmayı yaz aylarına kadar bitirip, hemen ardından Hacımusa'nın düzenlemesini yapmayı düşünüyoruz. DSİ iç tarafta çalışmasını yaptı bizde dış tarafta duvarı örerek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Duvardan sonra dolgusunu yapacağız. Bisiklet yolu, koşu parkuru, sıcak asfalt, oturma mekanları ve ışıklandırma yapacağız. Zaten epeyce bir yol kat edildi. Yani söz verdiğimiz gibi 2018'in sonuna kadar Hacımusa Projesi'ni tamamlayacağız" diye konuştu.
 
Son Güncelleme: 26.10.2017 21:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81