Ayakkabı ve Çanta Alışverişinde Devrimi

Ayakkabı ve Çanta Alışverişinde Devrimi

11 Kasım 2017 Cumartesi 14:02
Ayakkabı ve Çanta Alışverişinde Devrimi
“Bir Numara büyük alalım, seneye de giysin.” bu cümle size tanıdık geliyor mu? Eğer orta sınıf veya yoksul bir ailede büyümüş bir çocuksanız buna mutlaka tanık olmuşsunuzdur veya maruz kalmışsınızdır. Aslında ayakkabı gibi giyim unsurları şakaya gelmeyecek şeylerden birisidir. Yaşam kalitesinin yanında sağlığınız hiç beklemediğiniz şekilde bozulabilir. Ayakkabı, günlük hayatta ihtiyacımız olan şeylerden birisi olsa da eğer sürekli ayakta dikilerek çalışan birisisiyseniz ayakkabının sizin için ne kadar önemli olduğunu çok iyi anlarsınız. Üstelik uzun saatler çalışan birisi ve bazı rahatsızlıklara sahipseniz ayakkabı meselesi sizin için tam bir kâbus olabilir. Bazı insanların vücutları terleme ve mantar gibi sağlık koşulları konusunda pek elverişli değildir. Mesela aşırı terleyen insanlar için yanlış ayakkabı seçimi hiç hoş olmayan ayak kokusu ya da mantar gibi cilt hastalıklarına sebep olabilir. Bu nedenle konuya dikkatli bakmak gerekir.

Sadece uzun çalışma saatleri, ayakta çalışmak gibi süreçlerin yanında bir de spor yaparken doğru ayakkabıyı seçmek aslında yaptığınız sporun verimini arttırıp, doğru bir çizgide ilerlemenizi sağladığı gibi size sporu çok sevdirebilirken nefret bile ettirebilir! Eğer doğa sporlarını seven bir insansanız su geçirmeyen, sıcakta serin, soğukta sıcak tutan bir ayakkabı tam ihtiyacınız olan şey!

Düşünün saatlerce tırmanış yapacaksınız veya yürüyeceksiniz ancak ayakkabılarınız su aldığı için hem ayağınız ıslak kalacak hem de ayaklarınızda ekstra yükler olacak! Bunun tam tersi eğer kapalı bir alanda örneğin spor salonunda spor yapıyorsanız, bu durum için de geçerli olacaktır. Koşu bandı üzerinde hava almayan bir ayakkabı ile koşmak hem verimsizdir hem de sağlıksızdır! Spor yapmak, form tutmak gibi şeyler hayatınızın bir parçasıysa önemli olan iki kriterden birisi bunun sürekliliğini sağlamak diğeriyse doğru ve düzgün bir biçimde yapmaktır!

Peki ayakkabı gibi markanın, ürünün kalitesinin ve çeşitliliğinin olduğu bir ürünün alışverişi nasıl olmalı? Bildiğiniz üzere söz konusu beden, numara(size) olduğu zaman güzel yurdumuz Türkiye’de tam anlamıyla oturmamış bir standarttan bahsediyoruz. Bunu zaten yurtdışından alışveriş yapan insanlar çokça yaşamışlardır. Bazı ayakkabıda iki numara büyük bile tam anlamıyla ayağınıza oturmazken ayakkabı alışverişini nasıl yapacaksınız? Nasıl emin olacaksınız?

İşte bu aşamada artık online alışveriş sayesinde düşünmenize pek gerek yok! İnsanlar ilk başlarda internetten teknolojik ürün alışverişi yaparken kafaları çok rahattı çünkü ortada ihtiyaç duyacakları pek bir standart, kişiye göre değişen bir numara ya da beden endişesi yoktu ancak söz konusu giyim olunca bu konuda çekimse kalmak çok normal bir şekilde olağan karşılanıyordu. Bunun yanında Flo Ayakkabı gibi büyük markaların internet mağazalarına özel sundukları %50 hatta bazen %80’e varan indirimlerden ve Flo indirim kodu sayesinde ekstra 25 TL’den 100 TL’ye kadar varan indirimlerden de faydalanmak istiyorlardı. Bu problem aslında birçok ülkeye göre çok iyi oturmuş olan kargo sistemi sayesinde çözüldü.

Bu yazımızda aslında ayakkabı alışverişi yaparken birçok insanın bilmediği bir taktikten bahsedeceğiz. Eğer numaradan emin değilseniz veya renginden ikisini birden satın alın! Size uygun olanı kargo ile iade edin ve ödemenizi alın! Bu yöntemi kullanırken mutlaka taksitli ödeme seçeneği konusunda dikkatli olmanızı tavsiye ederiz. Çünkü ödeme eğer kredi kartıyla yapılacaksa ve taksitli olarak yapılacaksa ödeme iadesi de taksit bedeli kadar yapılacaktır. Örneğin 100 TL değerinde iki adet ayakkabı aldınız. 200 TL ödeme yaptınız ve 12 taksit ödeme seçeneğine başvurdunuz. Bir tanesini beğendiniz ve kafanıza yattı. Diğerini iade edecekseniz kalan 100 TL kartınıza ayda 8,5 TL olarak 12 ay boyunca yatırılacaktır. Bu konuda ne yazık ki tüketici hukuku ve kanunları bizleri değil bankaları koruyor!

Ayakkabı alışverişi yapanlar bilirler, birçok ayakkabı özelinde büyüyen şirket örneğin dev Alman firması Deichmann hiçbir online alışveriş sürecinde bir kuruş kargo ücreti talep etmiyor! Üstelik çalıştıkları kargo şirketi konusunda da sahip oldukları çeşitlilikten dolayı iade işlemi gerçekten çok kolay! Deichmann indirim kodu kullanarak indirimlerin yanın da bir sürü indirim ekliyorsunuz. Ücretsiz iade, değişim ve teslimat imkânınız var. Kredi kartına belki mağazadan alışveriş yaparken sahip olamayacağınız kadar taksit imkânı elde ediyorsunuz ve 1-3 gün içerisinde oturduğunuz yere kadar gelip elinize ulaşıyor! Daha ne istersiniz ki?

Özellikle teslimat adresi plaza olan süreçlerde iş aslında çok daha kolay! Trendyol ilk çıktığında dağıttığı Trendyol indirim kodu sayesinde görülmemiş indirimlerin yanında insanlar bu alışveriş konusunda artık çekincelerine bir süre sonra yenik düştüler! Çünkü dünyaca ünlü markaların ürünleri %90’a varan indirimlerle satışın yanında bir de indirim koduyla daha da ucuza geliyordu. Eğer Trendyol müşteri kitlesine bakarsanız ağırlığın plaza çalışanları olduğunu çok rahat görebilirsiniz. Çünkü her plazada bir kargo merkezi mutlaka bulunuyor. Ya da kargo şirketlerinin plazalara özel gel al hizmetleri bulunuyor!

Bir alana bir bedava mı? Yok artık! Evet, bazen bunu alışveriş yapanlardan duyuyoruz. Üstelik binlerce çalışanının yanında onlarca mağazası olan markalar bu tarz kampanyaları yapıyorlar. Düşünsenize kendinize oturduğunuz yerden ayakkabı siparişi verirken bir diğerini çocuğunuza veya eşinize ya da arkadaşınıza hediye olarak bedavaya alabiliyorsunuz! Hem de indirim kodu da kullanarak avantajlı fiyatın dibine vurarak!

Söz konusu ayakkabı olunca kadınlarda bu anlamda bir bağımlılık olduğunu görmek çok zor değil. Birçok kadının giyim için ayrı ve ayakkabı için ayrı dolabının olduğunu söylemek mümkün. Bunun yanında son zamanlarda çokça duymaya başladığımız çanta bağımlılığı da oldukça popüler. Kadınların içinde bir şeyler arayıp bulamadıkları zaman erkeklerin çıldırdığı çanta alışverişi de son zamanlarda oldukça değişti. Ayakkabıdan ziyade karar vermezi çok daha kolay olan çanta alışverişinde en önemli kriter fiyat olmaya başladı.

İndirim söz konusu olduğu zaman ortaya ağırlıklı olarak tüm operasyonunu online tarafa taşıyan Ayakkabı Dünyası markasından bahsetmemek olmaz! Az mağaza, çok çalışan ve binlerce ürün çeşitliliğini çok iyi yürüten mağaza zinciri aslında satışının büyük bir bölümünü onlinedan yapıyor. Bunun sebeplerinden birisi olarak Ayakkabı Dünyası indirim kodu diyebiliriz. Ayakkabı Dünyası kupon kodu sayesinde 100 TL’ye varan indirimlerin yanında bir de 3 al 2 öde, 4 al 2 öde gibi indirim kampanyaları da sunan şirket aslında kadınların gönlünü bu şekilde çalıyor ediyor diyebiliriz.

Tek bir kadın gösterin ki alışverişi sevmesin. Özellikle ayakkabı ve çantayı. Aslında bu yelpaze erkek için de değişti. Erkekler alışveriş yapmayı değiş, alışveriş süreçlerini sevmeyenlerdir. Çünkü bir ayakkabı için onca yolu gidip alışveriş merkezinde beğendiği modelin bir veya iki numara küçüğünü ya da istediği renkte olanının kalmadığı duyunca kadınlar gibi başka bir alternatife bakmaktansa onlar için yıkım oluyor. Bu nedenle aslında kadınlar çokça alışveriş yapsa da online ayakkabı alışverişi erkekler için de çok cazip bir hâl almış durumda!
Son Güncelleme: 12.11.2017 14:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81