Zehir tacirine ceza yağdı

Alanya’da uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan tutuklu yargılanan sanık 8 yıl 4 ay hapse mahkum edildi.

Zehir tacirine ceza yağdı

Alanya’da uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan tutuklu yargılanan sanık 8 yıl 4 ay hapse mahkum edildi.

04 Nisan 2018 Çarşamba 19:46
Zehir tacirine ceza yağdı

Olay, geçen yıl 25 Ekim tarihinde Türkler Mahalle'sindeki bir otelde meydana geldi. İddiaya göre otelde barmen olarak çalışan Mehmet S.B., otelde konaklayan İngiltere vatandaşı Jamie Jason Mattieson’a  esrar satma teklifinde bulundu. Üzerinde para bulunmadığını söyleyerek Mehmet S.B.’nin yanından ayrılan Mattieson, durumu otel yetkilerine anlattı. Otel yetkilerinin jandarmaya ihbar etmesi üzerine olay yerine gelen ekipler,  Mattieson’nun seri numarası alınmış 50 Euro karşılığında Mehmet S.B.’den esrar almasını istedi.  Pusuda bekleyen ekipler, suçüstü baskın yaparak Mehmet S. B.yi yakaladı. Şüpheliye yapılan üst aramasında ise satışa hazır vaziyette 4.10 gram esrar ile İngiliz turistin verdiği 50 Euro bulundu. Gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Mehmet S.B, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
Sanık Mehmet S.B., Alanya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşına çıktı. Sanığın avukatı da duruşmada hazır bulundu.

 “Ben kesinlikle uyuşturucu madde satmadım”
Mehmet S.B. ifadesinde,” Ben kesinlikle uyuşturucu madde satmadım. Sadece kullanıcıyım. Hakkımda fiziki bir takip yapılmadan işlem yapılmıştır. Turisttin neden beni suçladığına ilişkin zaten daha önceden ayrıntılı beyanlarımı sundum. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum” diyerek beratını talep etti. Mahkeme heyeti tarafından sanık Mehmet S. B. 'uyuşturucu madde ticareti' suçundan 8 yıl 4 ay hapis ve 16 bin 660 TL para cezasına çarptırıldı. Duruşmanın ardından sanık tutuklu bulunduğu Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81