Zarar çok büyük

Zarar çok büyük

18 Temmuz 2017 Salı 20:04
Zarar çok büyük
Aşırı sıcak ve lodas nedeniyle yüzlerce dönümdeki Avokado ve bazı meyve ağaçları ürünlerini döktü. Gün yanığı oluşan binlerce ton sebze ise tarlada kaldı. Ürünleri yanan üretici perişan olurken, Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, net zararı bilmediklerini, zararın milyonlarla ifade edildiğini anlattı.
 
MUZ BAHÇELERİ KURUDU AVOKADOLAR DÖKÜLDÜ
Son haftalarda baş gösteren aşırı sıcaklar nedeni ile Alanya ve mahallelerde ekili bulunan birçok üründe gün yanığı meydana geldi. İlçe genelinde yüzlerce dönüm avokado ise yerlere döküldü. Yaz dönemi olmasından dolayı açıkta bulunan ve ekimi yapılan binlerce dönüm sebze gün yanığından dolayı toplanamıyor. Muz bahçeleri ise aşırı poyrazdan dolayı adeta sıcaktan kavrularak kurudu. 
ÜRÜNLER TARLADA KALDI
Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, son 40- 50 yılın en sıcak günlerinin çiftçiye büyük zarar verdiğine dikkat çekti. Musluoğlu, “Mahallelerde binlerce dönüm araziye ekili avokado ile muz bahçeleri başta olmak üzere biber ve patlıcan tarlaları zarar gördü. Çiftçinin ciğerleri yandı” diye konuştu.
POYRAZ HERŞEYİ KURUTTU
Musluoğlu, “Sıcakların hemen ardından son günlerde meydana gelen poyraz da bütün çiftçilerimizin mahsulü yandı. Daha tarlada ürününü bile hasat edememiş çiftçilerimizin mahsulü güneş yanığı oldu ve kurudu. Üreticimizin şu anda bırakın satmayı evine götürecek ürünü kalmadı. Avokado ağaçları meyve döktü, muz bahçeleri kurudu, biber ve patlıcan tarlalarımız da yandı.” dedi.
DEVLET YARDIM ETSİN
Çitçinin sıcak ve poyraz nedeniyle ürününün fide parasını bile kazanamayacağına dikkat çeken Turgut Musluoğlu, “Bu yıl bahçelerden ve tarlalardan alınacak ürün miktarı yarı yarıya azalacak. Çitfçilerimiz devletten bir imdat yardımı bekliyor. Çok emek çekildi, ancak son durum bu.” şeklinde konuştu. 
Son Güncelleme: 18.07.2017 20:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81