Temizlik İşleri 4 yılda çağ atladı

‘Daha temiz bir Alanya’ sloganıyla yola çıkan Alanya Belediyesi’nde, Adem Demir’in sorumluluğunda bulunan Temizlik İşleri Müdürlüğü, 448 personel ve 113 araçlık filosu ile 102 mahallede haftanın her günü temizlik yapıyor. 2017 yılında 66 kırsal mahallenin tamamında hizmet veren Temizlik İşleri Müdürlüğü, Tosmur ve Payallar Atık Terfi Merkezleri sayesinde 550.000 TL yatırımla 3 yılda 9.000.000 TL tasarruf sağladı.

Temizlik İşleri 4 yılda çağ atladı

‘Daha temiz bir Alanya’ sloganıyla yola çıkan Alanya Belediyesi’nde, Adem Demir’in sorumluluğunda bulunan Temizlik İşleri Müdürlüğü, 448 personel ve 113 araçlık filosu ile 102 mahallede haftanın her günü temizlik yapıyor. 2017 yılında 66 kırsal mahallenin tamamında hizmet veren Temizlik İşleri Müdürlüğü, Tosmur ve Payallar Atık Terfi Merkezleri sayesinde 550.000 TL yatırımla 3 yılda 9.000.000 TL tasarruf sağladı.

18 Nisan 2018 Çarşamba 20:56
Temizlik İşleri 4  yılda çağ atladı

GERİ DÖNÜŞÜM UYGULAMALARINDA EN BAŞARILI BELEDİYELER ARASINA GİRDİ
Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Geri Dönüşüm Uygulamalarında Türkiye genelinde en başarılı belediyeler arasına girdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 26 Şubat-2 Mart tarihleri arasında Belek’te düzenlediği Atık Yönetimi Sempozyumu’nda, Alanya Belediyesi Türkiye’deki en başarılı 6 belediyeden biri seçildi. 
 “ÇÖP ARACIN NEREDE PROJESİ” HAYATA GEÇİRİLDİ
Çöp Aracın Nerede Projesi’ kapsamında harita mühendisleri tarafından ilçe sınırları içerisindeki bütün mahallelerde 19.238 adet çöp konteyneri koordinatlarının yerleri sayısal haritada işaretledi. Devam eden proje kapsamında 1. etabı tamamlanmış olup yapılacak olan düzenlemeyle en uygun güzergahların ve çöp toplama saatlerinin belirlenmesinin ardından vatandaşların oturdukları bölgedeki çöplerin alınma saatlerini ve çöp aracının o an nerede olduğunu online olarak internet ortamında takip edebilecekler. Çöp konteynır sayısı 4 yılda yüzde 100 artış göstermiştir.
 “TEMİZİKTE ÖVGÜLER ALIYORUZ” 
113 araçla temizlik hizmeti verdiklerini söyleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, temizlikte övgüler aldıklarını vurguladı. Artık gürültü, çöp suyu, park kirliliği, çöpler toplanmadı diye şikayetler almadıklarının altını çizen Yücel, “İyi bir ekibiz, iyi bir zaman diliminde hizmet veriyoruz. 4 yılda 52.800 ton atık ayrıştırdık. Atık yönetiminde sayılı belediyeler arasına girdik.  Her geçen gün güçlenen araç filomuzla kırsal mahallelerimizin tamamında ulaşıyoruz. Doğuda ve batıda hizmete sunduğumuz Atık Terfi Merkezleri ile 3 yılda 9.000.000 TL tasarruf sağladık. Yeni projelerle halkımıza daha iyi hizmet verebilmek için dört dörtlük çalışmaya devam edeceğiz. 4 yılda yapılan en önemli şeylerin başında ulaşılabilir olmak, hizmet kalitesinin arttırılması, bunun yanında hizmet kalitesi ile beraber halkın refahı, kullanım kolaylığı biz halkımıza avantaj sağladık. En önemlisi biz geride kalan 4 yılda hizmet kalitesini arttırdık. ” şeklinde konuştu.

‘KENT ESTETİĞİNE DİKKAT EDİLDİ’
İşte Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir önderliğinde 4 yılda yaptığı çalışmalar:  Alanya Prestij Caddesi’nde bulunan 13 adet ve Mahmutlar Prestij Caddesi’nde bulunan 21 adet yeraltı çöp konteynerindeki çöpler vinçli çöp kamyonu vasıtasıyla periyodik olarak toplanmaktadır. 25 adet 240 lt.’lik çöp konteynerin aldığı çöp tek seferde ve noktan alınmaktadır. Böylelikle trafik akışı aksatılmadan, zaman kaybı olmadan, iş gücü ve yakıt tasarrufu sağlanmaktadır. İlçemiz sınırları içerisinde bulunan 81 adet alt geçit periyodik olarak her hafta yıkanarak temizliği yapılmaktadır. Duvar yazıları silinerek tekrardan boyama işlemi yapılmaktadır. Tasarımı Belediyemize ait görüntüsüyle dikkat çeken yeni şeffaf tepegöz çöp kovaları imal ettirildi. Türkiye’de ilk defa Belediyemiz tarafından imal ettirilen 300 adet şeffaf tepegöz çöp kovaları ilçemiz genelinde turistlerin yoğun olarak kullandığı güzergahlara monte edildi. Ayrıca 750 adet turkuaz renk tepegöz cinsi çöp kovaları da imal ettirilecek ilçemiz genelinde muhtelif noktalara yerleştirildi. Eskiyen yeşil renk tepegözler kaldırılarak, yerlerine estetik açıdan daha ön planda olan turkuaz renk tepegözler monte edildi.
‘ÇÖP TAKSİLER HİZMETE GİRDİ’
Müdürlüğümüz ekmek israfını önlemek için ' Ekmeğini Değerlendir' projesini hayata geçirdi. 300 adet bayat ekmek toplama kumbarası Alanya genelinde uygun yerlere konuldu. 2018 yılı içinde 300 adet ilave kumbara dahil edilerek % 100 bayat ekmek projesi genişletilerek devam edilecektir. 2017 yılı itibari ile bütün köy statüsünden mahalle olarak belediyemize başlanan bütün mahallelere hizmet verilmekte olup ülkemizde bütün mahallelere hizmet götüren sayılı belediyelerden biri olmayı başarmıştır. 2016 yılında 2 adet çöp taksi hizmete girdi. Çöp taksiler sayesinde dar sokaklar, kapalı alanların çöp sorunu tamamen çözülerek trafik yönünden rahatlama ve çöp taksi görüşünüşü ile şehir estetiğine katkıda bulundu.
‘PAZAR YERLERİ HİJYENİK ŞEKİLDE HİZMET VERİYOR’
5 adet Arazöz aracı ile Şehrin hijyen ve temizliği için,  5 ayrı ekip tarafından, her bölgede cadde ve sokakların, Okul ve organizasyon  yerlerini öncesi ve sonrası yıkanması yapılmaktadır. Amacımız gelişen turizmde daha temiz bir Alanya. Şehir genelinde kurulan semt pazarlarında gün içinde faaliyetler sonucu oluşan çöpler, pazarcı esnafının Pazar yerinden ayrılmasının ardından ekipler tarafından çöplerin alınması süpürülmesi ve yıkama işlemi yapılmaktadır. Halkımıza pazar alanları tertemiz ve hijyenik bir şekilde hizmete sunulmaktadır.” – Haber Merkezi 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81