Kurbanlıklar denetlendi

Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar veteriner hekimler eşliğinde kurban satış alanlarında kurbanlıkların sağlık ve belge kontrollerini gerçekleştirdi.

Kurbanlıklar denetlendi

Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar veteriner hekimler eşliğinde kurban satış alanlarında kurbanlıkların sağlık ve belge kontrollerini gerçekleştirdi.

17 Ağustos 2018 Cuma 22:00
Kurbanlıklar denetlendi

Denetimler esnasında kurban satışı yapan hayvan sahiplerine de bilgilendirmeler yapıldı. Denetimlerin sıkı bir şekilde devam edeceğini vurgulayan Alanya Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kurban Bayramına 4 gün kaldı. Alanya Belediyesi tarafından kazandırılan bu satış alanı daha düzenli olması bakımından güzel oldu. Hem hayvanlar hem de sahipleri için daha rahat bir ortam söz konusu. Önümüzdeki yıl küçükbaş hayvanlar için de böyle bir alan oluşturulması güzel olur. Bizler de Alanya Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak gerekli kontrolleri yapıyoruz. Gelen hayvanların küpelerini ve sağlık raporlarını denetliyoruz. Hayvan pazarlarının kontrolleri bayram öncesi olduğu gibi bayram süresince de devam edecek. Bayram boyunca nöbetçi veteriner hekimlerimiz olacak, kurumumuz bayram boyunca açık olacak ve hizmet vermeye devam edecektir. Hem satış alanlarında hem de kesim alanlarında denetimleyeceğiz. Şuan satış için 5, kesim için 5 olmak üzere toplamda 10 farklı alan belirlendi. Bu alanlarda hem belediye bünyesindeki veteriner hekimler hem de kurumumuz bünyesindeki veteriner hekimler bayramı sağlıklı bir şekilde geçirebilmek adına çalışmalarını sürdürecekler. Gıda denetimleri yapmaya da bir taraftan devam ediyoruz. Gıda denetimlerimiz özellikle otellerde kesintisiz bir şekilde sürüyor. Yine bayram öncesinde ve bayram boyunca tatlı üretimi yapan işletmelerde de gereken kontrolleri yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Alanya’da huzurlu ve sağlıklı bir Kurban Bayramı geçireceğiz.”
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81