Dörtlü yarışta zafer Demir’in

Esnaf Odası’nın 24. olağan genel kurulu gerçekleştirildi. 2960 üyenin oy kullandığı seçimde mevcut başkan Nuri Demir 1422 oy ile ikinci kez başkanlık koltuğuna oturdu. Diğer adaylardan Duran Şimşek 679, Harun Gökçe 544, Ahmet Sert ise 275 oy aldı.

Dörtlü yarışta zafer Demir’in

Esnaf Odası’nın 24. olağan genel kurulu gerçekleştirildi. 2960 üyenin oy kullandığı seçimde mevcut başkan Nuri Demir 1422 oy ile ikinci kez başkanlık koltuğuna oturdu. Diğer adaylardan Duran Şimşek 679, Harun Gökçe 544, Ahmet Sert ise 275 oy aldı.

14 Ocak 2018 Pazar 22:24
Dörtlü yarışta  zafer Demir’in

Alanya Esnaf ve Sanatkârlar Odasının  (ALESO) 24. olağan seçimli genel kurulu Alanya Belediye düğün salonunda gerçekleştirdi. Mevcut başkan Nuri Demir ile birlikte Harun Gökçe, Duran Şimşek, Ahmet Sert’in yarıştığı genel kurula katılımda yoğun oldu.Genel kurula  Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, Alanya'da ki  oda başkanları ve çok sayıda esnaf katıldı.  Divanın oluşturulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan genel kurulda faaliyet raporları okudu. Dilek ve Temenniler bölümünde Adaylar konuşmasını yaptı.
‘BEN 125O KİŞİYE İCRA GÖNDERMEDİM’
Genel kurulda ilk olarak konuşan Ahmet Sert ,"Faaliyet raporları okunurken hep şunu yaptık, bunu yaptık, deniliyor. Üzülerek izledim. Benim esnafımın alın teriyle çay, kahve içilmiş. Daha önceki 2013'deki seçimde düğün salonlu yapıldı. Esnafımız salonları kullanıyor, sağolsun belediyemize. Beytülmal diye beni yerden yere vurdular. Beytülmalı Alanya'da benim üstüme koruyacak bir kurum yetkilisi görmüyorum. Diyor ki esnafla esnaf odasını barıştırdım. Kardeşim 1250 kişiye ben icra yollamadım. Kim kimle barışmış? Esnaf odasına bir çivi çakana, bir toplu iğne alana bırakana teşekkür ediyorum. Esnaf kardeşlerimin elini vicdanına koyup, sandığa gitsinler. Çıkan 4 adaya da çıktıkları yolda başarılar diliyorum, hepsi pırıl pırıl arkadaşımız. Ama bu yönetimden de hesap sorma zamanınızı arz ediyorum" dedi
'ESNAFIN YAŞADIĞI SIKINTIYI KONUŞURUZ'
 Harun Gökçe "Ben bir konuşma metni hazırlamadım, bu güne kadar gelirken de hiç bir programda da konuşma metnim yoktu. İçimizden konuşuyoruz, bu güne kadar yaşadığımız sıkıntıları konuşuyoruz, samimiyetle konuşuyoruz.  Ben oda katılımcı oda başkanlarımıza teşekkür ediyorum.  Geçmiş dönemdeki oda başkanlarımıza rahmetli olanlara rahmet dilerim, yaşayanlara uzun ömürler diliyorum.  Konuşmamı uzatmayacağım vaktimiz Kısıklı,  bütün esnaflarımızın iş yerleri açık, ben onların zamanlarından çalmak istemiyorum.  Projelerimi atlatmayacağım zaten çalışmalarımızdan bütün esnaf arkadaşlarımız biliyor.  Ben katılan bütün esnaflarıma teşekkür ediyorum.   Ben aday olan arkadaşlarımıza çıktıkları yolda başarılar diliyorum. Seçimi de inşallah biz kazanırız diyorum. Hepinize teşekkür eder saygılar sunarım" ifadelerin kullandı.  
‘KİM İÇİN HAYIRLISA ALLAH ONA NASİP ETSİN’

Duran Şimşek "Büyük odayız diyoruz ya büyük odaya yakışan bir şekilde bir seçim politikası izlemek  istiyorum, İnşallah kim Alanya'mız için, esnaf için kim hayırlı ise, eğer birisi benden daha iyi yapacaksa Allah ona nasip etsin" dedi
'O İCRADA NURİ DEMİR'İN İMZASI YOK'
Son olarak konuşan Nuri Demir ise şunları söyledi: “Ben ve ekibim hep birlikte çalıştık. Bir kuruşunu daha yemedim. Benim gelirim var. Üç buçuk yıldır bir yatırım bile yapamadım. Kendime bir bisiklet dahi almadım. Esnaf olarak uçak krizi,  darbe girişimi yaşadık.  Esnafa icra gönderiyor dediler. Bunu birlik gönderiyor. Ben kimseyi icraya vermedim. Duran Şimşek esnafı 6 ayda bir araya getireceğiz dedi.  Biz esnafı zaten  bir araya topluyoruz. Bende düşmanlık yok. Bende dostluk var. Biz 4 bin 30 esnafın odasıyız. Büyük bir odayız. Esnafı en iyi şekilde koruduk.  49 senelik esnafım. Hiç kimseyi darıltmadım. Projelerimiz çok. Biz kağıda yapmadık. Biz aslını yapacağız. Esnafı ayağa kaldırmak için çalışacağız. Hizmet etmeye teşekkür edeceğim.” Gerçeklettirilen konuşmaların ardından oy kullanma işlemlerine geçildi. Esnafların yanı sıra adaylarda oylarını kullanıp esnafları düğün salonunun girişinde karşıladı.

Ambulansla oy kullanmaya geldi

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimlerinde bir ilk yaşandı. Katılımın yoğun olduğu seçime, Hasan Arık isimli esnaf oy kullanmak için Alanya Belediye Düğün Salonu'na ambulansla getirildi. Hastanede tedavi gördüğü halde seçimler için gelen esnaf, içeriye sedyeyle taşınıp oy kullandıktan sonra hastaneye tekrar geri döndü. 


 

‘Oğlum yoruldu, ben yorulmadım!’

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda oy kullanma işlemi saat 17.00’da bitti.12 sandıkta kullanılan oylar hızlı bir şekilde sayıldı. Buna göre ALESO başkanlığını 1422 oy alan Nuri Demir rakiplere oranla seçimi ezici bir üstünlükle tamamladı. Seçim sonucunda Duran Şimşek 679, Harun Gökçe 544, Ahmet Sert 275 oy kazandı. 16 oy geçersiz sayıldı. Toplam 2960 oy kullanıldı. İkinci kez Alanya Esnaf Odası Başkanı seçilen Nuri Demir; 'Kazasız belasız seçimi tamamladık. İnşallah 2018 yılı da esnaf için iyi olur' dedi. Demir, "Ben sizler olmazsanız bir hiçim.  Sizler beni sevdiniz.  Oy veren vermeyen bütün esnafa teşekkür ederim. Seçim kolay alınmadı. Biz dualarla alacağız dedik.  Allah izin verirse pazartesi, salı mazbatayı alınca kurban keseceğiz ve odayı devralacağız. Biz reklam için çalışmadık. Oy vermeyen esnafa da gideceğiz,  çayını içeceğiz,  gönlünü alacağız. Yeni ekibimle çalışacağız. Sabah 05. 30'dan beri ayaktayız.  Oğlum yoruldu ama ben yorulmadım" dedi.
ESNAF ODASI’NIN YENİ YÖNETİMİ
İşte Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO)  Yeni yönetimi: Başkan Nuri Demir Yönetim Kurulu Asil: Ahmet Yanar, Aziz Çoban, Hıdır Sönmez, Hasan Serdengeçti, Ali İhsan Özdemir, Ali Mecek, Osman Aksoy, Bayram Arslan, Nevzat Akışoğlu ve Yunus Önal 
Yönetim Kurulu Yedek: Süleyman Hastürk, Mehmet Arslan, Murat Ersoy, Osman Yetgin, Kadir İhtiyar, Veysel Şimşek, Mehmet Öz, Yılmaz Sönmez, Murat Nehirtaşve Hatice Karataş Denetim Kurulu Asil: Selaman Arıkan, Muhittin Düşünce, Ahmet Hacıkadiroğlu, Denetim Kurulu Yedek: Nejla Köroğlu, Emin Ateş ve Ahmet Tıkmak.” – Mert CANTÜRK 

Son Güncelleme: 14.01.2018 22:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81