Alanya'nın çöpü altın olacak!

Alanya'nın çöpü altın olacak!

18 Ekim 2017 Çarşamba 19:25
Alanya'nın çöpü  altın olacak!
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kızıllı’nın ardından Antalya’nın çöpünden elektrik üretecek ikinci entegre atık değerlendirme tesisini Alanya’ya kazandırıyor. Alanya Türkler Entegre Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nin temeli 21 Ekim Cumartesi günü saat 11.00’de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de katılımıyla Taşeski Mevkiinde düzenlenen törenle atılacak.  
 
Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek çevreci projelerine bir yenisini daha ekliyor. Alanya’nın çöpünden elektrik üretecek, son teknoloji entegre atık değerlendirme tesisinin temeli 21 Ekim Cumartesi günü saat 11.00’de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de katılacağı törenle atılıyor. Alanya’nın Türkler Mahallesi’ne bağlı Taşeski mevkiinde çöpten elektrik üretecek Entegre Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi yaklaşık 70 milyon TL’ye mal olacak. Ayrıca tesiste sadece Alanya’nın değil, Gazipaşa, Akseki, İbradı, Gündoğmuş ilçelerinin evsel katı atıklarının bertarafı da gerçekleştirilecek.
ÇEVREYE VE EKONOMİYE BÜYÜK KATKI 
Alanya Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi Projesi kapsamında; günlük bin ton çöp kapasiteli mekanik ayırma tesisi, 420 ton kapasiteli biyometanizasyon tesisi, 4 Megavat güce sahip enerji üretim tesisi, 200 ton kapasiteli kompost tesisi, 10 ton kapasiteli tıbbi atık sterilizasyon tesisleri kurulacak. Alanya’nın çöpünü altına çevirecek tesis, hem çöp sorununu ortadan kaldıracak hem de kent ekonomisine katkı sağlayacak.
ATIKLAR ENERJİYE DÖNÜŞÜYOR 
Entegre atık yönetim modeli şöyle çalışacak;  Atıklar sahaya kabul edildikten sonra mekanik ayırma tesisine yönlendirilecek. Ayrıştırmaya tabi tutulan atıklar cinslerine göre geri kazanılabilir atıklar, biyobozunur atıklar ve bakiye olarak ayrılacak. Biyobozunur atıklar biyometanizasyon tesisine, geri kazanılabilir atıklar ilgili geri dönüşüm firmalarına yönlendirilecektir. Tıbbi atıklar sterilizasyon işlemi sonrasında düzenli depolama alanına yönlendirilecek.
 
 
Son Güncelleme: 18.10.2017 20:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81