90 GÜN MÜJDESİ

Rus medya temsilcileri ile Alanya’da bir araya gelen Bakan Çavuşoğlu, dış politika, AB ve ülkelerle ilişkiler ve turizmle ilgili açıklamalarda bulundu.

90 GÜN MÜJDESİ

Rus medya temsilcileri ile Alanya’da bir araya gelen Bakan Çavuşoğlu, dış politika, AB ve ülkelerle ilişkiler ve turizmle ilgili açıklamalarda bulundu.

23 Nisan 2017 Pazar 23:03
90 GÜN MÜJDESİ
 Türkiye’de her türlü tedbirin alınıyor olduğunu ve güvenlik sorunun bulunmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, “Buraya gelmemek için bir sebep yok. Gelmek için birçok sebep var” dedi. Çavuşoğlu, bu sene çok sayıda Rus turistin de geleceğini belirtirken “Ruslar Türkiye'de 60 değil, 90 gün kalmak istiyor. Rusların Türkiye'de 90 gün kalmasını inşallah sağlayacağız” dedi.


BAKAN ÇAVUŞOĞLU İLE
BİR ARAYA GELDİLER
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ALTSO, AGC ve Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği’nin katkılarıyla Alanya’da düzenlenen ‘Dünya Rus Medya Konferansı’na katıldı. Filika Restoran'da düzenlenen yemekli toplantıya Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, AGC Başkanı Mehmet Ali Dim, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ile Rus gazeteciler katıldı. Toplantıda konuşan Çavuşoğlu, Rusların Türkiye’ye vizesiz şekilde gelebildiğini belirterek “Ruslar Türkiye'de 60 değil, 90 gün kalmak istiyor. Rusların Türkiye'de 90 gün kalmasını inşallah sağlayacağız” dedi.
RUSLAR YALNIZ DEĞİLLER
Alanya’da yaşayan gençlere çifte vatandaşlık vereceklerini de söyleyen Çavuşoğlu, yurt dışında yaşayan vatandaşların o ülkelerde entegre olmasını istediklerini ekledi. Çavuşoğlu, “Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı nasıl görüyorsak, Türkiye'de yaşayan Ruslar ve diğer yabancıları da aynı görüyoruz. Onların yalnız olmadıklarını hissettirmeliyiz” diye konuştu. Çavuşoğlu, Avrupa ile ilişkiler konusunda Burgaristan’daki Türklere karşı yapılan ayrımcılığın da altını çizerek “Şu ırkçılığı yenmemiz lazım. Bu Avrupa’nın hastalığı. Sonra Türkiye ve Rusya’ya insan hakları dersi vermeye çalışıyorlar. Bunların aşılacağına inanıyorum” dedi. “Çifte standart konusunda Avrupa’nın üstüne yok” diyen Çavuşoğlu, bu konuda birçok örnek verdi.
TÜRKİYE’YE GELMEK
İÇİN ÇOK SEBEP VAR
Çek turistlerin güvenlik nedeniyle Türkiye’ye gelmediğiyle ilgili soruyu da cevaplayan Çavuşoğlu, turizm bölgesinde bir sorun olmadığını vurgulayarak her türlü tedbirin alındığına dikkat çekti ve şöyle konuştu: “Ortadoğu’dan gelen turist sayısında artış oldu. Bu sene Rusya’dan çok sayıda misafiri Türkiye’de ağırlayacağız. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Alanya'ya geldi. Sizin de izlenimlerinizi paylaşmanız önemli. Türkiye’de şuan güvenlik problemi yok. Buraya gelmemek için bir sebep yok. Gelmek için birçok sebep var. Bizdeki doğal ve tarihi güzellik, otel kalitesi hiçbir Avrupa ülkesinde yok. Bizdeki servisin kalitesinin dünyada eşi yok. Misafirperverliğimiz tüm dünyada biliniyor. Bizdeki yiyecek ve içecek çeşitliliği de iyi bilinir. Denizimiz tertemiz.”
AVRUPA SÖZÜNÜ TUTMUYOR
Terörün bizleri yıldırmaması gerektiğini ve terör örgütleriyle teröristlerle ortak mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen Çavuşoğlu, “AB ile biz vize serbestisi, geri kabul ve göç anlaşması imzaladık. AB aldığımız her göçmen karşısında bir Suriyeliyi Avrupa’ya yerleştirme konusunda sözünü tuttu ama sözünü tutmadığı konular var. Yeni fasıllar açacaktı, açılmadı. Türkiye’de kalan Suriyeliler için 2016'nın sonuna kadar 3 milyar euro sözü vermişti.  Bunun sadece yüzde 25'ini gönderebildi. Okula gidemeyen 500 bin Suriyeli çocuk var. Para gönderiyorlar ama bu parayla yeni okul, sınıf yapamazsın diyorlar. Böyle bir AB ile karşı karşıyayız” dedi.
Son Güncelleme: 23.04.2017 23:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81