'Sistemi güçlendirmeliyiz'

Türkler Mahallesi'nde organize edilen toplantıda Alanya ve Gazipaşa muhtarları ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan referandumla ilgili bilgi verdi. Çavuşoğlu, "Devletin geleceğinin şahıslara bağlı olmaması gerekiyor. Yarını düşünerek sistemi güçlendirmemiz gerekiyor" dedi.

'Sistemi güçlendirmeliyiz'

Türkler Mahallesi'nde organize edilen toplantıda Alanya ve Gazipaşa muhtarları ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan referandumla ilgili bilgi verdi. Çavuşoğlu, "Devletin geleceğinin şahıslara bağlı olmaması gerekiyor. Yarını düşünerek sistemi güçlendirmemiz gerekiyor" dedi.

07 Nisan 2017 Cuma 22:25
'Sistemi güçlendirmeliyiz'
Alanya'da referandum çalışmalarını sürdüren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkler Mahallesi'nde bulunan Haydarpaşa Otel'de Alanya ve Gazipaşa'da görev yapan muhtarlarla istişare toplantısında bir araya geldi. Programa Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel,  AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ile idari birim amirleri ile muhtarlar katıldı.
'BAKANIMIZ BİZLERİN YANINDA'
Programın açılış konuşmasını yapan Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, "Alanya ve Gazipaşa'nın muhtarları ve kurum amirleri ile bölgenin sorunları üzerinde konuşup o sorunları yerinde çözmek için buradayız. Ülkemizin ve üzerinde bulunduğumuz coğrafyanın çok sıkıntılı olmasını rağmen sayın Bakanımız bugün bizlerin arasında. Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.
'BÜYÜK YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR'
Vali Münir Karaloğlu da "Muhtarların sorunlarını çözmek ve çözemediklerimiz için talimat vermek üzere bu toplantıyı yaptık. Bugün de Alanya ve Gazipaşa muhtarlarını bir araya topladık. Bugün sorunları dinleyeceğiz ve çözüm üreteceğiz. Sayın bakanım sizin önderliğinizde Antalya'da büyük yatırımlar devam ediyor" diye konuştu.  
'ERKEM SEÇİMLERLE ENERJİMİZİ KAYBEDİYORUZ'
Programda son olarak ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuştu. Bu tip toplantıların çok yararını gördüklerini söyleyen Çavuşoğlu, "Sorunları artık yerinde çözüyoruz. Yaylada sahilde ve mahallelerde muhtarlarla birlikte çok hizmet yaptık. Muhtarlar halkın oyuyla seçiliyor. Vatandaşların sorunlarını çözmek istiyorlar. Birlikte çalışarak çok mesafe kat ettik. Muhtarları her zaman dinledik. Muhtarların maaşları şimdi 1400 TL'nin üzerinde. Vatandaş her zaman daha iyisini istemeli. Biz de her zaman daha iyi hizmeti götürmeliyiz. Siyaset hizmet için bir araçtır. Hizmet için diğer siyasi partilerle anlaşıp yolumuza devam ediyoruz. Türkiye'nin geleceği için 16 Nisan'da bir oylama yapacağız. Demokraside patron millettir. Sistemi netleştirmeliyiz. Milletimiz 367 garabetini unutmadı. Burada cumhurbaşkanını meclisi seçmesi yetkisi tekrar isteyen var mı? Şu anda cumhurbaşkanında her yetki var ama sorumluluk yok. Cumhurbaşkanına yetkinin yanında hesap vermeyi getiriyoruz. 2-3 yılda bir koalisyonlar oldu. Artık yetkiyi millet verecek. Neden erken seçimlerle enerjimizi kaybediyoruz? Seçimler zamanında olmalı. İnsanlar meclis konusunda gönlünden geçen partiye rahatlıkla oy verebilecek. Bu demokrasinin işlemesi için iyi. Yargıyı güçlendirmemiz lazım. Bugün yargıya güven az. Buna ben de katılıyorum ama adalet tecelli etmeli. Sistemin güçlü olması bakımından önemli" dedi.
'VATANDAŞ SANDIKTA DERSİNİ VERECEK'
Konuşmasına devam eden Çavuşoğlu şunları söyledi: "Biz bunu MHP ile değerlendirdik ve bu sistemi getirdik. Sistem kişiye bağlı olmamalı. Bazı Avrupalılar biliyor ki güçlü Türkiye’de kararları Türkiye alacak. Oysa Türkiye ile dost olun. Türkiye’yi dost olarak görüyorsanız rahat olun. Biz Avrupa’nın yükünü alıyoruz. 16 Nisan’da vatandaşlar teröristler sandıkta dersi verecek."
ÇAVUŞOĞLU AL JAZEERA'YE TELEVİZYONUNDA CANLI YAYINA KATILDI
Bakan Çavuşoğlu Aralık 2016 Alanya'da ağırladığı Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldiği Rıhtım Restoran yanındaki alanda bu kez Arap dünyasına yayın yapan Al Jazeera televizyonuna Türk ve Dünya dış politikasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Programın arka fonunda tarihi Alanya Kalesi ve tersanenin de yer alması nedeniyle Alanya'nın tanıtımına da katkı sağlaması bekleniyor.
Son Güncelleme: 07.04.2017 22:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81