'Kadınlara ayrı önem veriyoruz'

Adalet ve Kalkınma Partisi Alanya Kadın Kolları Başkanı Şükran Çalık, 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 82'nci yıl dönümüyle ilgili açıklama yaptı.

'Kadınlara ayrı önem veriyoruz'

Adalet ve Kalkınma Partisi Alanya Kadın Kolları Başkanı Şükran Çalık, 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 82'nci yıl dönümüyle ilgili açıklama yaptı.

05 Aralık 2016 Pazartesi 22:29
'Kadınlara ayrı  önem veriyoruz'
82 yıldır kadınların siyaset arenasının tebessüm eden yüzü olmaya devam ettiğini söyleyen Çalık, "82 yıllık süreçte bir çok milletvekili, bakan ve başbakan seviyesinde görev yapan kadınlar hem anne, hem eş hem de siyasi bir kimlik altında yoğun mesai harcıyorlar. 82 yıldır seçme ve seçilme hakkını kullanan kadınlar siyasette ve sosyal toplumda daha fazla rol almak istediklerini artık her fırsatta dike getiriyorlar. Siyasi partilerin kadın kolları başkanları kadınların siyasi arenada ayrı bir renk oldukları kaçınılmaz bir gerçektir. Siyasetin kadınlarla birlikte daha seviyeli hale geldiğini tabiki yeterli olmadığını da belirtmek isteriz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu hakkı biz kadınlara vermesinden dolayı minnet duyuyoruz. Bu hak elde edildikten sonrada en kapsamlı uygulamasını ise ak Parti döneminde olduğu gerçeğini de göz ardı edemeyiz. Ak Parti olarak siyasi arenada kadınlarımızın ayrı bir yeri ve önemi var. Ak Parti olarak bakan seviyesinde görev yapan isimlere sahibiz. Bu da bizim kadınlara verdiğimiz değeri ve yaklaşımın samimiyetini gösteriyor. Ak Parti olarak kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkını sonuna kadar destekliyor, önemsiyor ve bu konuyla ilgili kapsamlı çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz" dedi.  - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 05.12.2016 22:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81