'Herşey dahil bir gerçek'

'Herşey dahil bir gerçek'

17 Ağustos 2017 Perşembe 20:36
'Herşey dahil bir gerçek'
AKTOB Başkanı Dr.Erkan Yağcı, "Her şey dahili eleştirmek moda haline geldi. Ama bu talep edilen bir ürün, bir pazarlama türü. Bunu en iyi uygulayan ülkeyiz' dedi.
Kısa adı AKTOB olan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin geleneksel aylık öğle yemeği toplantısında konuşan Dr. Erkan Yağcı, dünyada Türkiye ve Antalya’nın yerini verilerle anlatan "Antalya ve Turizm” konulu bir sunum yaptı.
AKTOB Aylık Olağan Toplantısı Rixos Downtown Otelde yapıldı. Toplantıya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Antalya'daki turizmciler katıldı.
Toplantının açılışında konuşan AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı,“2014 yılı çok iyi bir yıldı. 2016 yılı ise kırılma noktasıdır” dedi.
"AVRUPA PAZARINI TOPARLAMALIYIZ"
Antalya’da Temmuz ayının yüzde 75 artışa şahit olduğunu söyleyen Yağcı, “İstatistiklerde 2014 yılına yaklaşan bir durum var. Bu sene Rusya pazarı kilit rol üstlendi. Almanya, Hollanda, Belçika, İskandinavya ve İsrail pazarlarında iyileşmeye ihtiyacımız var. Antalya 7 ayda 1 milyon turist kaybetti. Avrupa pazarına odaklanarak 2018 yılında bu pazarı toparlamamız gerekiyor. İspanya’ya 9 milyon İngiliz turist gidiyor. Bizim üçüncü ana pazara ihtiyacımız var. Bu bağlamda İngiltere buna en uygun ülkedir. Yapılacak çok iş var” şeklinde konuştu.
 "TALEP ARTARSA FİYAT DA ARTACAKTIR"
 Dr. Erkan Yağcı, fiyatlara da değindi. Fiyatı yükseltmek için öncelikle talebin artırılması gerektiğini söyleyen Yağcı: “Son iki yılda talep azalınca fiyat baskı gördü. Eğer Antalya olarak 12 milyon turist bandını yakalarsak fiyatlar artar. Bu nedenle 2018 yılı için fiyatlarımızı korumalıyız” dedi.
"ANTALYA 20 MİLYON TURİST AĞIRLAYABİLİR"
Dr. Erkan Yağcı: “Antalya, dünyada en fazla turist ağırlayan 12. Şehir konumunda. Şehir turizmi ile Antalya daha fazla turist ağırlayabilir. Antalya Türkiye’nin 2023 turist hedefinde 20 milyon turist ağırlayabilir” diye konuştu.
 "FİYATLAR DÜNYA GENELİNDE DÜŞÜYOR”
 Türkiye de turist sayısındaki artışa rağmen gelirin aynı düzeyde artmamasına değinen   AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, dünyadaki diğer turizm ülke ve şehirlerinde de gelirin düştüğünü ve bu durumun talebin düşmesi nedeni ile fiyatların düşmesi ile beraber döviz kurlarıyla da alakalı olduğuna dikkat çekti. 
 Yağcı, "Türkiye'nin gelir düzeyini hesaplarken doğru teşhiste bulunmak lazım. İspanya'yı ele alalım. 2015 yılında 64 milyon turist sayısından  2016 yılında 75 milyon turist sayısına çıkmış ama gelirde kişi başı bin dolardan 798 dolara düşmüş, dünyada hareketler böyle. Türkiye 39 milyondan, 2016 rakamları henüz açıklanmadı ama tahmini 30 milyon olarak çıkacak. Bizim İspanya ile aramızda ortalama yüzde 20'lik turizm geliri farkımız var" dedi.
 
Son Güncelleme: 17.08.2017 20:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81