'En güçlü lider Erdoğan'

Almanya'nın Bonn kentinde G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, daha sonra Köln'de Avrupalı Türk Demokratlar Birliği UETD'nin düzenlediği toplantıda konuştu.

'En güçlü lider Erdoğan'

Almanya'nın Bonn kentinde G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, daha sonra Köln'de Avrupalı Türk Demokratlar Birliği UETD'nin düzenlediği toplantıda konuştu.

17 Şubat 2017 Cuma 21:07
'En güçlü lider Erdoğan'
 Çavuşoğlu, "Bugüne kadar göç meselesinde Sayın Angela Merkel'in özellikle daha farklı daha yapıcı bir tutum sergilemesi bizi her zaman memnun etmiştir; her zaman takdir ettik. Ama bu esasen sadece Türkiye ile Almanya arasında bir sorun değil, küresel bir sorun; herkesin elini taşın altına koyması lazım. Yani popülizme yenilmememiz lazım, ırkçılık, yabancı düşmanlığı gibi akımlara yenilmememiz lazım. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte göç konusunda ilişkilerimiz Almanya ile devam edecektir" dedi.

"YENİ SİSTEM İSTİKRAR VE GÜVENLİĞİ GARANTİ ALTINA ALIYOR"
Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin özelliklerini de anlattı. Diktatörlük getirilmek istendiği eleştirilerine karşı çıkan Çavuşoğlu, "Sandık nereye gidecek, millete. Esas diktatörlüğü isteyen sensin çünkü bugüne kadar hiçbir seçimi kazanamadın." yorumunu aktardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyanın en güçlü lideri olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, şunları kaydetti: "Seversiniz sevmezsiniz, oy verirsiniz vermezsiniz, bugün Recep Tayyip Erdoğan'dan daha güçlü lider yok. Gittiğim ülkelerin bazıları diyor ki 'Recep Tayyip Erdoğan'ı bize iki sene verirseniz bizim ülke düzelir.' Bunu söyleyen Avrupa ülkeleri de var, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri de var." Çavuşoğlu, yeni sistemin Cumhurbaşkanı Erdoğan sonrası dönemde de istikrar ve güvenliği garanti altına alacağını belirtti. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin güçler ayrılığını kurumsallaştıracağını ifade eden Çavuşoğlu, halk oylamasında milletin en doğru kararı vereceğine inandığına dikkati çekti. Çavuşoğlu, "Biz milletimize her zaman güvendik. Anayasa Mahkemesiymiş, orasıymış burasıymış. Elbette onlar hukuki kurumlarımızdır, saygımız var ama milletin iradesini Anayasa Mahkemesine götürmedik, bunu hiçbir zaman düşünmedik." diye konuştu.

"BU KONUDA KARARI TÜRK MİLLETİ VERİR"
Olağanüstü hal döneminde seçimlerin yapılamayacağına yönelik eleştirilerle ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Çavuşoğlu, şunları anlattı: "Özellikle üyesi olduğumuz örgütlere, Avrupa Birliğine, Avrupa Konseyine, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisine ve onların uzmanlık kuruluşlarına söylediğimiz bir şey var; siz ancak bu paketin demokratik olup olmadığı hakkında yorum yapabilirsiniz. Ben sana katılırım katılmam ayrı bir şey ama bu sistemin Türkiye için uygun olup olmadığını söylemek sizin haddiniz değildir. Bu konuda kararı Türk milleti verir."
Son Güncelleme: 17.02.2017 21:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81