'Alanya gereğini yaptı'

CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, referandumla ilgili değerlendirmede bulundu.

'Alanya gereğini yaptı'

CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, referandumla ilgili değerlendirmede bulundu.

17 Nisan 2017 Pazartesi 08:55
'Alanya gereğini yaptı'
Parti binasında bir açıklama yapan Takavut, "Antalya geneline baktığımız zaman sonuç yüzde 59 görünüyor. Bu da bizler için sevindirici ama Türkiye geneline baktığımız zaman yüzde 30, 41 ve 48, 51, 70 gibi bir şey görünüyor. Anadolu Ajansı'nın (AA) verdiği bilgiler böyle. Bizim inanacağızmı merci Yüksek Seçim Kurulu (YSK) olmalı. İlk yüzde 66 civarında başladı ve sürekli olarak aşağılara doğru düştü. Yüzde 51 küsura indi. Bir sefer yüzde 51,3'ten bir de 55,5'e çıksın. Hiç yukarı çıkmadı, gelen oylarla sürekli aşağı indi. Bunlar benim kafamda soru işaretleri oluşturdu. Şimdi partimizin genel merkezinde YSK'ya biraz önce aldığımız bilgilerle yüzde 60 civarında sandıkta oy pusulalarının mühürsüz olduğu ortaya çıktı. Böyle bir şeyin dedikodusu var. Bilmiyoruz tabi. Bunlar zaman içerisinde ortaya çıkacaktır. Şimdi ne kadar söylesek, elimizde veriler yok, doğru, net bilgiler olmadığı için bunları önümüzdeki günlerde paylaşabiliriz" dedi.
'ANTALYA DA GEREĞİNİ YAPTI'
Alanya'da bu referandumda beraber çalıştıkları kişilere teşekkür eden Takavut, "Alanya gereğini yaptı. Antalya da gereğini yaptı. Referandum süreci içerisinde 18 maddeyle ilgili basınla beraber bunları kamuoyu ile paylaştık. Bunlar basının kanalıyla oldu. Ben de buradan basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Umarım manipülasyonlar olmaz ve sonucu itirazlar sonucunda göreceğiz. Çok balık sırtında bir süreç gitti. Bu bizim de kafamızı kurcalıyor. Bu itirazlardan sonra ülke için iyi sonuçlar olacaktır" diye konuştu.   
'KENDİNE YAKIŞAN KALİTEDE ALACAKTIR'
AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu ile girdiği takım elbise iddiasını kazandığı da hatırlatılan Takavut," Biz zaman zaman kendi aramızda bu şekilde şakalaşmalar da yaparız. Berberoğlu heralde kendine yakışan bir kalitede bir takım elbiseyi bize verir" ifadelerini kullandı.
'BU BİRLEŞMEYİ ÜST PERDEDE GÖREMİYORUZ'
Basına da teşekkür eden Takavut, "Alanya için yapılması gereken en güzel şeyleri yapmaya çalışcağız. Sandık başında değişik siyasi partiden arkadaşlarımız oturmuşlar, birbirlerine imece usülü ikramlar yapıyorlardı. Taban birleşmiş. Tabanda hiçbir sıkıntı yok. Tabandaki bu birleşmeyi üst perde de sağlayabilirse, ülkede hiçbir şey kötüye gitmeyecektir. Fakat maalesef bunu üst perdede göremiyoruz. Bu sonuçlarla üst perdede de birleşmeler, bir araya gelmeler, karşılıklı konuşmalar sağlanır. Tabanda bulunan gerekli mesajı çıkarır. Sonuçlara ulaşırız diye düşünüyorum" dedi.
'BEN KİMSEYİ İSTİFAYA DAVET ETMEM'
AK Parti'lilerin kötü sonuç çıkması halinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet ettikleri ve kendisinin Alanya'da da Berberoğlu'nu istifaya davet edip etmeyeceğiyle ilgili soruyu da cevaplayan Takavut,  "Hayır, öyle bir şey yok. Benim hiçbir zaman için bir siyasi partideki arkadaşımı istifaya davet etme gibi bir lüksüm yok. Kendisi seçilmiş bir arkadaşımız. Sandıktan çıkmış bir arkadaşımız. Saygı duymak lazım. Benim öyle bir lüksüm yok. Yapmam, yapamam" diye konuştu. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 17.04.2017 08:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81