'ABD'den asker istedik'

'ABD'den asker istedik'

20 Şubat 2017 Pazartesi 21:17
'ABD'den asker istedik'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte katıldığı Münih Güvenlik Konferansı'nın "Eski Krizler Yeni Ortadoğu" başlıklı son oturumunda verdiği mesajda, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'ın geçtiğimiz günlerde Ankara'da temaslarda bulunduğunu hatırlatarak, "ABD'ye yerel ılımlı güçlere destek olunması amacıyla sahaya özel kuvvetlere bağlı askerler göndermeleri önerisinde bulunduk" açıklamasını yaptı. "Yurtta sulh cihanda sulh ve komşularla sıfır sorun halen Türk dış politikasının temel ilkelerini oluşturuyor" diyen Bakan Çavuşoğlu, Türk askerlerinin DEAŞ'ı bozguna uğratmak için Suriye'de bulunduğunu, Irak'taki Türk askerlerinin de DEAŞ'a karşı mücadele edebilmeleri için yerel güvenlik güçlerinin eğitimine katkıda bulunduklarını kaydetti. Bakan Çavuşoğlu, Suriye'de ateşkesin güçlendirilmesi gerektiğini, Rusya ve bazen de İran'ın katkısıyla çok şey başarıldığını, güven artırıcı önlemler bağlamında Astana sürecinin önem taşıdığını ifade etti.

'MÜTTEFİKLER YARDIM ETMELİ'
Bakan Çavuşoğlu, "Ancak şimdi siyasi çözüm için asıl zemini oluşturan Cenevre görüşmelerini yeniden başlatmalıyız" dedi. Fırat Kalkanı Operasyonu'nun DEAŞ ile mücadelede önemli bir örnek olduğuna işaret eden Bakan Çavuşoğlu, "El Bab'ı geri almak üzereyiz. El Bab'dan sonra Rakka'yı birlikte geri alabiliriz. Bunu Türk askerleri, ABD'li müttefiklerimiz, üslerimizi açtığımız koalisyon ortaklarımızla birlikte başarabiliriz. Bazı müttefiklerimiz özel kuvvetler gönderebilir, böylelikle yerel halka topraklarını geri kazanmalarına destek oluruz. ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford geçtiğimiz günlerde Ankara'da temaslarda bulundu. Biz de ABD'ye yerel ılımlı güçlere destek olunması amacıyla sahaya özel kuvvetlere bağlı askerler göndermeleri önerisinde bulunduk" diye konuştu.
Son Güncelleme: 20.02.2017 21:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81