Yabancılar ve vatandaşlık hukuku

Yabancılar ve vatandaşlık hukuku

06 Nisan 2018 Cuma 13:25
Yabancılar ve vatandaşlık hukuku

Yabancılar hukuku hem ulusal hukuk hem de uluslararası hukuk açısından son derece önemli bir kavramdır. Bilhassa sınırların pratikte çoktan kalkmış olduğu, dünyanın hızla bir küreselleşme içerisine girdiği son dönemlerde yabancılar ve vatandaşlık hukuku dalının daha da önem kazandığı aşikardır. Bizler de hukuk bürosu olarak bu hukuk dalında deneyimlerimizi ve engin bilgi birikimimizi müvekkillerimize aktarmak istiyoruz. Ne de olsa bu gibi hukuk dalları muhakkak en nitelikli hukukçuları gerektirir. Aksi halde herhangi bir sonuç elde edilmesi de mümkün olamayacaktır. Her şeyden önce sıkı bir takibata ihtiyaç vardır.

Geniş Bir Etki Alanı

dalını ilgilendiren sadece tek bir konusu yoktur. Yabancılara ilişkin hemen her konu bu hukuk dalının içerisinde değerlendirilir. Örnek vermek gerekirse yabancıların oturum izinlerinin alınması ve çalışma izinleri ya da bun gibi belgelerin takibatı da bu hukuk dallarında hizmet vermekte olan hukuk büromuz tarafından icra edilmektedir.

Her Daim Takip Gerekliliği

Yabancılar hukuku alanında Türk vatandaşlığına geçiş/kazanma işlemleri de Develioğlu Hukuk Bürosu tarafından takip edilen konular arasında yer almaktadır. Ne de olsa bu ve buna benzer konularda her zaman için bir hukuki süreç işler ve bu sürecin takip edilmesi, süreç hakkında olup bitenler hakkında müvekkilin düzenli bir şekilde haberdar edilmesi ve bu sürecin uzaması durumunda gerekenlerin yapılması en iyi bir avukat vasıtası ile olacaktır.

Avukatın Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku Alanında Rolü

Avukatın bu alanda en gerekli olduğu alanlardan bir tanesi ise çeşitli kararlara itiraz edilebilmesidir. Örnek vermek gerekirse vatandaşlık talebinin reddi halinde işletilmesi gereken hukuki prosedür en iyi bir avukat tarafından bilinecek ve bir avukat vasıtası ile takip edilecektir. Bunun yanı sıra itiraz usullerini de en iyi bilen kimse avukatlardır.

Daha detaylı bilgi için : Develioğlu Hukuk Bürosu’nun web sitesini inceleyebilirsiniz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81